Renault Mégane flirttailee avoimesti - katso video ja kuvat koeajolta!

Sehän flirttailee ihan avoimesti. Uuden Renault Méganen muodoissa valot ovat keskeisessä roolissa, ja leditekniikka tekee niistä sangen näyttävät.

Muutenkin ulkoiset avut ovat kunnossa. Auto on reilut kuusi senttiä pidempi ja 2,5 senttiä matalampi kuin edeltäjämalli.

Mataluus on kuitenkin pidettävä mielessä, kun menee auton kyytiin, ettei kuhmu tartu mukaan.

Samat etupilarit rajoittavat lisäksi näkyvyyttä, kuten myös alas laskeutuva sisäpeili ja leveät takapilarit.

Kurakelillä taas paljastuu, miten laiskasti pissapoika jaksaa ruikkia. Lasiin jäävät kuraiset rannut, vaikka kuinka läträisi.

Etuistuimet ottavat kuljettajan tiiviiseen otteeseensa. Leveärunkoiselle ihmiselle ote voi olla liiankin tiivis.

Kojelaudan selkeyteen ja yksinkertaisuuteen on panostettu kiitettävästi. Tärkeät painikkeet on jätetty hyvin näkyville, ja vihdoin ranskalaismerkin autossa myös istuinlämmityksen saa kytkettyä kojelaudasta.

Yleensä kytkimiä on pitänyt etsiä ahtaista raoista penkin ja oven välistä.

Suomenkielisyys helpottaa huomattavasti toimintojen ymmärtämistä, ja navigaattori puhuu esimerkillisen selvää suomea.

Koeajamassamme toiseksi niukimmassa varustelussa kosketusnäyttö on perinteistä vaakamallia, kalliimmissa vaihtoehdoissa iso ruutu on kännyköiden tapaan pystyssä.

Bose-varusteluun voisivat houkutella myös muun muassa ledeillä täysin toimivat ajovalot, peruutuskamera, pysäköintitutkat ja kuljettajan istuimen hierontatoiminto.

Sporttisuutta kaipaaville tulevat GT-mallit, joissa on esimerkiksi nelipyöräohjaus ja urheiluistuimet.

Mittariston TFT-näyttöön voi valita mieluisan näkymän ja värityksen. Käyntinopeusmittarillinen näkymä tuntuu järkevältä, jotta tietää varmasti risteyksessä, onko moottori käynnissä vai sammutusautomatiikan hiljentämä.

Ajamamme Méganen parasta antia on hyvin vääntävä, 132-hevosvoimainen bensaturbo. Halvin vaihtoehto on 101-heppainen versio samasta 1,2-litraisesta koneesta.

Koeajamamme moottori on riittävän ripeä ohituksissa, ja sen äänimaailma on hillitty. Auto on hiljainen muutenkin – ainakin kitkarenkailla.

Kytkin on kovin tunnoton, minkä vuoksi vaihtamisen yhteydessä ilmenee helposti nytkähtelyä. Se häiritsee enemmän matkustajia kuin kuljettajaa. Peruutusvaihteen valinnassa oli hetkittäin kankeutta.

Auto on viritetty mukavaksi huonoille teille. Paikat eivät putoa hampaista, mutta isot töyssyt hieman keinuttavat. Myöskään ohjaustunto ei ole järin sporttinen ainakaan kitkarenkailla. GT-malli on oletettavasti eri maata.

Niin takana matkustaville kuin tavaroille on kokoluokassa tyypilliset tilat. Ne riittävät siis keskikokoisille aikuisille ja pienen perheen arkisiin tarpeisiin.

Kontissa on korkea lastauskynnys, ja kynnys syntyy myös, jos takaistuimet kaadetaan.

Neljän vuoden takuu on kilpailukykyinen monien merkkien kanssa. Jos ostaja arpoo mielestään tasapäisten vaihtoehtojen kanssa, takuuaika voi ratkaista pelin.

Kokeiltu : Renault Mégane Energy TCe 130 Zen

Viisiovinen viistoperäinen pieni perheauto viidelle.

Nelisylinterinen 1,2-litrainen turboahdettu bensiinimoottori. Teho 132 hevosvoimaa, sammutusautomatiikka.

Kuusiportainen käsivaihteisto, etupyörät vetävät.

Kiihtyy nollasta sataan 10,6 sekunnissa.

Polttoaineenkulutus 5,3 litraa sadalla kilometrillä.

Hiilidioksidipäästöt 119 grammaa kilometrillä.

Valmistettu Espanjassa.

Hinta lisävarusteineen kaksilla pyörillä 26 888 euroa, mallisto alkaen 19 990 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.