Renault Talismanissa kääntyvät kaikki pyörät - katso video!

Vanhaa vitsiä mukaillen: neljä kääntyvää pyörää tulevat vakiovarusteena.

Todellakin – parhaiten varustellussa Renault Talismanissa myös takapyörät kääntyvät. Eivät toki yhtä paljon kuin etupyörät, mutta enimmillään 3,5 asteen kulmaan.

Hitaissa nopeuksissa ne avittavat kääntymällä toiseen suuntaan kuin etupyörät ja kovemmissa vauhdeissa samaan suuntaan. Nopeusporras on joko 50:n, 60:n tai 80 kilometrin tuntinopeuden kohdalla ajotilavalinnasta riippuen.

Talisman on todella iso perheauto – joko porrasperäinen sedan tai farmari, jolla on sedanina pituutta 4,85 metriä ja Sport Tourer -farkkuna vielä vajaat kaksi senttiä enemmän. Niinpä etuvetoisen auton kääntymistä on syytäkin helpottaa, jottei se ole aivan mahdoton käsiteltävä kaupungissa.

Yhtään liian ketterä auto ei silti ole. Pysäköintikamera ja -tutkat ovat suorastaan välttämättömät.

Auto kääntyy halukkaasti myös maantiellä. Erityisen hyvin sen huomaa Sport-ajotilassa, joka tuo ajamiseen aimo annoksen hauskuutta. Kaasuvaste on parempi, moottori kiertää halukkaasti ja vaihdetta tyrkätään isommalle vasta kunnon kipaisun jälkeen.

Koeajamamme 1,6-litrainen dieselmoottori vääntää muhkeasti, sillä apuna on kaksi turboahdinta. Pienempi niistä palvelee matalissa käyntinopeuksissa ja isompi rykäisee terävissä kiihdytyksissä.

Suoralla tiellä Talisman ei ole parhaimmillaan, sillä ohjaus on tehostettu turhan herkäksi. Se tekee ajosta hieman levotonta.

Ranskalaiset ovat selvästi satsanneet Talismaniin paljon. Autossa on runsaasti kokoa, näköä ja varusteita.

Edellinen saman kokoluokan – joskin merkittävästi pienempi – auto oli Laguna, jonka kolmesta sukupolvesta varsinkin toinen oli melkoinen murheenkryyni. Renaultin on tehtävä selvä pesäero siihen niin nimenvaihdoksella kuin ominaisuuksilla.

Sisälle on saatu luotua vanhoja Relluja selvästi laadukkaamman oloinen tunnelma, vaikkei laatua välttämättä silmällä näekään.

Kojelautaan on tungettu turhaan kiiltävää pintaa, joka häikäisee, kun aurinko siihen sopivasti osuu.

Varustelluimmassa mallissa on suuri kosketusnäyttö, joka on pystyssä kuin kännykkä kädessä ikään. Ruutu on selkeä ja suomenkielinen, ja sitä voi ohjata myös keskikonsolin rullalla ja painikkeilla.

Hieman yksinkertaisempi valikkorakenne olisi toivottava, sillä jotkin toiminnot ovat vaikeasti löydettävissä. Esimerkiksi lisävarusteisen heijastusnäytön korkeudensäätö on aivan liian monen mutkan takana.

Heijastusnäyttö kokoaa erinomaisesti kaiken tarpeellisen suoraan kuljettajan eteen, eikä katseen tarvitse harhailla.

Talismanissa on isot tilat sekä ihmisille että tavaroille. Tavaratila on sedanissa peräti 608-litrainen. Se yltää siis ison farmarin lukemiin.

Kummallisesti farkussa näkösuojan alle lasketaan mahtuvan ”vain” 572 litraa, mutta sen ruuma on suorempi, lastausaukko suurempi ja takaistuimet myös takakautta kaadettavissa. Oletettavasti sitä myydään selvästi enemmän kuin sedania.

Sedanissa on kaatuvien penkkien lisäksi suksiluukku, mutta mitähän suunnittelijat ovat ajatelleet, kun he ovat keksineet, että sen pitää aueta konttiin päin? Sen sulkeminen vaatii syväsukellusta ruumaan uumeniin.

Kokeiltu : Renault Talisman dCi 160 Twin Turbo EDC Intens 4Control

Neliovinen porrasperäinen iso perheauto viidelle.

Nelisylinterinen 1,6-litrainen dieselmoottori kahdella turboahtimella. Teho 160 hevosvoimaa, sammutusautomatiikka.

Kuusiportainen automaattivaihteisto, etupyörät vetävät.

Kiihtyy nollasta sataan 9,4 sekunnissa.

Polttoaineenkulutus 4,5 litraa sadalla kilometrillä.

Hiilidioksidipäästöt 118 grammaa kilometrillä.

Valmistettu Ranskassa.

Hinta lisävarusteineen 47 163 euroa, mallisto alkaen 28 690 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.