Volvo S90 osaa varoittaa vaaroista - katso video koeajolta!

Paluu menneeseen, aiempaa isompaan sarjanumeroon tekee selväksi, että tämä Volvo ei nöyristele tai pyytele anteeksi olemassaoloaan.

Porrasperäinen S90 korvaa S80:n ja farkkusisar V90 V70:n. Farkun monikäyttöisyys vie epäilemättä voiton monien suomalaisten silmissä, mutta isossa sedanissa on vielä rahtunen enemmän herraskaista arvokkuutta.

Myös Volvo S90:n ruuma riittää monien kuljetustarpeisiin, vaikka 500 litran vetoisuus kuulostaa hieman pienehköltä 4,96-metrisessä autossa. Se on kuitenkin 20 litraa enemmän kuin 11 senttiä lyhyemmässä S80:ssä.

Takaistuimet kaatuvat tasaisena rintamana, joten suorareunaisen tavaratilan laajennus on käyttökelpoinen.

Saranat eivät ruhjo tavaroita, ja pienehköstä suksiluukusta saa kahden matkustajan väliin pitkiä esineitä. Luukun avaaminen takakautta on kuitenkin hankalaa, ja kassikoukut olisivat tarpeellinen lisä kauppareissuilla.

Takaistuimet on muotoiltu onnistuneesti, mutta istuin on hieman matala ja lyhyt. Jalkatilaa on kuitenkin kohtuullisen mukavasti.

Kuljettajan tontilla viihtyy, sillä etuistuimet on suunniteltu erinomaisesti ja varsinkin koeajamamme auton lisävarusteisissa istuimissa säätömahdollisuudet olivat suorastaan ruhtinaalliset.

Kojelaudan keskellä on suuri pystysuuntainen kosketusnäyttö, jonka takaa löytyy jopa istuinten säätöjä.

Ruudun kätköissä on niin paljon asiaa, että sitä pitää hetki sulatella, mutta käyttölogiikka on hyvin samanlainen kuin kosketusnäytöllisissä kännyköissä. Se ja suomen kieli helpottavat omaksumista huomattavasti.

Paras yhteensopivuus on aluksi Applen puhelinten kanssa, mutta lisää on luvassa.

Huoleton jykevyys hallitsee ajonautintoa. Ohjaus muuttuu vielä tanakammaksi – lähes raskaaksi, jos keskikonsolin rullasta valitsee ajotilaksi urheilullisen Dynamicin.

Parkkipaikalla S90 on kankea, kuten Volvot yleensäkin.

Kokeilemamme kahden turbo D4-dieselmoottori hyrisee sivistyneesti ja voimakkaasti. Virallinen kulutuslukema on 4,4 litraa, mikä on melkoisen komea lukema näin isolle autolle.

Ruotsalaiset ovat siirtyneet kokonaan nelisylinterisiin koneisiin. Etuvetoisten vaihtoehtona on isoimmissa moottoreissa neliveto.

Pieni särö kokonaisuuteen tuli ylisuurista, lisävarusteisista 20 tuuman pyöristä, jotka nostivat rahtusen sisämelua. Soratiellä ne toivat mukaan myös pientä tärinää.

Vielä mukavamman alustan autoon saa, jos raaskii hankkia erillisilmajousituksen taakse.

Turvallisuus on ollut aina Volvolla autosuunnittelun kulmakiviä, ja kehitys sen kuin kehittyy. Nyt auton kerrotaan tunnistavan suuria eläimiäkin, kuten hirviä.

Paikannusjärjestelmä täydentää kameraa liikennemerkkien tunnistuksessa, joten mittaristoon ja heijastusnäytölle voi saada esimerkiksi varoituksen tiellä liikkuvista lapsista, kun ollaan koulujen lähellä.

Mukautuvan vakionopeudensäätimen lisäksi valittavissa on Pilot Assist -toiminto, jolloin autoa ei tarvitse matka-ajossa juuri ohjatakaan. Automatiikka tosin asemoi ajolinjan niin oikealle, että mieli tekisi kääntää hieman keskemmälle tietä.

Toiminto osoittaa, että auto pystyy tekemään jo vaikka mitä.

Kokeiltu : Volvo S90 D4 Business Inscription

Neliovinen porrasperäinen iso perheauto viidelle.

Nelisylinterinen 2,0-litrainen dieselmoottori kahdella turboahtimella. Teho 190 hevosvoimaa, sammutusautomatiikka.

Kahdeksanportainen automaattivaihteisto, etupyörät vetävät.

Kiihtyy nollasta sataan 8,2 sekunnissa. Polttoaineenkulutus 4,4 litraa sadalla kilometrillä.

Hiilidioksidipäästöt 116 grammaa kilometrillä.

Valmistettu Ruotsissa.

Hinta lisävarusteineen 70 298 euroa, mallisto alkaen 44 361 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.