Audi lupaa ensimmäisen suurteholla ladattavan sähköauton

Saksalaisen autonvalmistajan mukaan sen pian tulossa oleva täyssähköinen katumaasturi tulee olemaan markkinoiden ensimmäinen auto, jota voi ladata myös 150 kilowatin suurteholla. Matka jatkuu 30 minuutin jälkeen, ja realistiseksi toimintamatkaksi kerrotaan yli 400 kilometriä.

Tämän vuoden loppuun mennessä ympäri Eurooppaa on lähes 200 suurteholatausasemaa, joihin jokaiseen tulee kuusi latauspistettä. Tarkoituksena on rakentaa vuoteen 2020 mennessä moottoriteiden ja muiden pääteiden varteen verkosto, jossa on 400 asemaa sijoitettuna 120 kilometrin välein.

Audin mukaan sen oman latauspalvelun avulla lataaminen julkisilla latausasemilla on helppoa, koska käytössä on vain yksi kortti. Ensi vuonna tulevalla Plug & Charge -toiminnolla toimenpide helpottuu entisestään, sillä tuolloin ei tarvita enää edes korttia, vaan auto avaa latausaseman itse.

Kotona lataaminen perinteisestä pistorasiasta on yhä hidasta, sillä 230 voltin jännitteellä latausteho on enintään 2,3 kilowattia. Kolmivaihepistorasiassa päästään 11 kilowattiin, millä akku saadaan täyteen noin 8,5 tunnissa.