BMW 5-sarjan Touring nyt kuvissa

BMW:n uuden 5-sarjan Touring on isonpuoleinen farkku. Tavaratila laajentuu enimmillään 1 670 litraan. Perusasennossa ruumaan mahtuu 560 litraa.

Takaistuimien selkänojat voi kaataa kolmessa osassa. Takaikkunan saa auki erikseen napin painalluksella.

Ensimmäiset kuvat neljännen mallisukupolven Touringista ovat nyt julki, sopivasti Sedanin eli porrasperän lanseerauksen alla. Sedanin ensiesittely autokaupoissa on tulevana viikonloppuna, mutta farkkua pitää odottaa 18. syyskuuta saakka.

Moottorivaihtoehtoja on neljä: kaksi bensa- ja kaksi dieselkonetta.

Dieselvehkeet ovat kaksilitrainen 520d, joka tuottaa 184 hevosvoimaa, ja kuusisylinterinen, kolmelitrainen 530d, josta lähtee 245 heppaa. Niiden kulutuslukemat ovat 5,2 ja 6,4 litraa sadalla kilometrillä.

Bensiinimoottorimallit ovat 523i, joka tuottaa 204 hevosvoimaa, ja keihäänkärkenä tuplaturbon ja suorasuihkutuksen yhdistävä 535i, jonka tehot ovat 306 heppaa. Bensaa palaa 7,9 ja 8,6 litraa sadalla.

Jokaiseen malliin on saatavana myös kahdeksanportainen automaattivaihteisto.

520d:ssä on vakiovarusteena sammutusautomatiikka.

Lujan korin lisäksi matkustajien turvallisuuden takaavat kolmipisteturvavyöt kaikilla paikoilla, etu- ja sivuturvatyynyt, törmäykseltä suojaavat pääntuet etuistuimilla, päätä suojaava turvaverho sekä tyhjenneestä renkaasta varoittava järjestelmä. Konepeitto suojaa aktiivisesti jalankulkijoita, saksalainen autonvalmistaja kehuu.

Vakiovarusteisiin kuuluvassa viimeisen kehitysasteen BMW iDrivessa on joko 10,2- tai 7-tuumainen näyttö, ja sillä voi hallita esimerkiksi audiolaitteita ja navigaattoria.

Touringin hintoja ei vielä kerrota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.