BMW X6 on maailman tehokkain hybridi

V8-bensakone ja sähkömoottori samassa paketissa. Saksalaisen autonvalmistajan mukaan uusi BMW X6 ActiveHybrid on maailman tehokkain hybridi.

Isolla, katumaasturin ja coupémallin välimuodolta näyttävällä X6:n hybridiversiolla voi ajaa joko sähköllä, polttomoottorilla tai niiden yhdistelmällä.

Pelkästään sähkömoottoreilla järkäle kulkee kuuttakymppiä. Polttomoottori käynnistyy automaattisesti tarvittaessa ja sammuu taas, kun vauhti putoaa alle 65 kilometriin tunnissa. Pelkillä sähkömoottoreilla toimintasäde on vain 2,5 kilometriä.

Auton maksimiteho on 485 heppaa ja vääntö hurja 780 newtonmetriä. Tuplaturbolla varustetusta bensakoneesta saa irti 407 pollea, ja sähkömoottorit tuottavat 91 tai 86 hevosvoimaa. Ne tukevat polttomoottoria kaikilla nopeuksilla ja kaikissa olosuhteissa.

Nollasta sataan vehkeellä pääsee ripeästi 5,6 sekunnissa. Ilman bensaa iso auto ei suinkaan kulje. Sitä kuluu 9,9 litraa sadalla kilometrillä, mikä tuottaa hiilidioksidipäästöjäkin 231 grammaa kilometrillä.

Vaihteisto on seitsenportainen automaatti.

Hybridi myös 7-sarjaan

Lähes yhtä hurjat tehot tuottaa Bemarin ison 7-sarjan ActiveHybrid-hybridi, jonka automaattilootassa on peräti kahdeksan vaihdetta.

4,4-litraisen V8-bensamyllyn apuna on 20 heppaa ja 210 newtonmetriä tuottava sähkömoottori. Yhteislukemat ovat 465 hevosvoimaa ja 700 newtonmetriä.

Polttoainetta kuluu 9,4 litraa sadalla kilometrillä, joten hiilidioksidia tuprahtaa 219 grammaa kilometrillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.