Citroën C5 kiitää uusin voimin

Uusi vuosimalli toi mukanaan pientä ulkoistakin kirkastusta. Ajovalojen alle on lisätty ajan henkeen kuuluvasti ledit. Valonohjaimella varustettuina ne toimivat päivin ja öin. Takavalot ovat saaneet uuden käsittelyn ja kirkkaan keskiosan lasin.

Citroën C5:een täysin uusia moottoreita ovat 1,6-litrainen vapaasti hengittävä bensiinimoottori VTi 120 sekä kaksilitrainen turbodiesel HDi 163 ja 2,2-litrainen HDi 204. Lukemat kertovat koneiden tehot hevosvoimissa.

Kautta koko malliston moottoreissa on toteutettu muutoksia, joilla päästöt ovat laskeneet, maahantuoja kehaisee.

BMW:n kanssa kehitellyn 120-heppaisen bensakoneen saa vain BMP-robottivaihteistoon liitettynä. Ohjauspyörän alle sijoitetuista vaihdekytkimistä ohjattavan kuusiportaisen vaihteiston polttoaineenkulutus on 6,2 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 144 grammaa kilometrillä.

Halvin versio maksaa porrasperäisenä 24 999 euroa ja Tourer-farkkuna 26 488 euroa.

Pienikulutuksisin versio saapuu vasta ensi vuoden puolella ensimmäisen neljänneksen aikana, mutta niin sanottu mikrohybridi, 1,6-litrainen turbodiesel e-HDi 112 on jo nyt myynnissä. Myös siinä on käsiaskin ja automaatin välimuoto eli robottivaihteisto.

Mikrohybridi pitää sisällään muun muassa sammutusautomatiikan. CO2-päästöt jäävät 120 grammaan kilometrillä.

Molemmat isot uudet dieselmoottorit HDi 163 ja HDi 204 ovat saatavissa kuusiportaisella automaattivaihteistolla. HDi 163 voidaan toimittaa myös kuusivaihteisella käsivalintaisella voimansiirrolla varustettuna.

Varusteversioita on tarjolla enää kolme aikaisemman neljän sijasta.

Halvimpien VTi 120- ja HDi 112 -moottorien yhteydessä käytetään aina teräsjousitusta. Muiden moottoreiden yhteydessä matkustusmukavuudesta vastaa Citroënin kaasunestejousitus.

Elektroniikan ohjaama järjestelmä säätää jousituksen jäykkyyttä, auton maavaraa ja kallistelua nopeuden ja ajo-olosuhteiden mukaan. Kuljettaja voi halutessaan myös säätää auton ajokorkeutta ja ottaa jäykemmän Sport-asennon käyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.