Citroën tuo veikeän avoauton tuotantoon sähkökäyttöisenä

Mallinimi viittaa vuonna 1968 esiteltyyn Méhariin, jota ranskalaisvalmistaja kutsuu ikoniseksi ajoneuvoksi. Lähes samannäköinen auto kuin tuotantoon tuleva Citroën E-Mehari, nähtiin syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Tuo koemalli oli nimetty Citroën Cactus M Conceptiksi, joka taas kertoi sukulaisuudesta C4 Cactukseen.

Nelipaikkainen avoauto on erottuva niin muotoilultaan kuin väreiltään. Sisusta on täysin vedenpitävää, muovilla päällystettyä kangasta, ja korkealla maavaralla pitäisi päästä vähän hankalampiinkin paikkoihin.

3,81-metrisessä autossa on irrotettava katto, jossa on suuret ikkunat. Katolla voi peittää etuosan, takaosan tai molemmat.

200-litrainen takakontti kasvaa penkit kaatamalla 800 litraan.

Autoa liikuttaa 68-hevosvoimainen sähkömoottori. 30 kilowattitunnin akusto on valmistettu litiummetallipolymeeristä, jonka kerrotaan kestävän hyvin säänvaihteluita.

Täyssähköauton toimintasäteeksi kerrotaan kaupungissa 200 kilometriä ja maantiellä 100 kilometriä. Huippunopeus on 110 kilometriä tunnissa.

Akut saa 16 ampeerin virralla täyteen kahdeksassa tunnissa ja 10 ampeerilla 13 tunnissa.

E-Mehari esitellään Pariisin ilmastokokouksen yhteydessä tällä viikolla. Ranskassa valmistettava auto lanseerataan kotimaassaan ensi keväänä.