Continental paras talvirengas

Saksassa valmistettu Continental ContiIceContact -nastarengas on tänään ilmestyneen Tekniikan Maailma -lehden (TM) mukaan talvipidoltaan huippurengas. Se veikin voiton numeron 17/2011 talvirengastestissä, jossa TM vertaili kymmentä nasta- ja yhdeksää kitkarengasta.

Ainoat pienet moitteet Continental sai siitä, että se saisi ohjautua rankimmissa ääritilanteissa vielä tarkemmin, ja toisaalta sen vierinvastus on suurenlainen.

Voittoon riitti tällä kertaa neljä tähteä viidestä ja yleisarvosana 8,7.

Suomalainen Nokian Hakkapeliitta 7 jäi kakkoseksi neljällä tähdellä ja arvosanalla 8,4. Jaetulla kolmospaikalle TM rankkasi Bridgestone Noranza 2 Evon ja Pirelli Winter Carving Edgen neljällä tähdellä ja 8,3:lla.

Nastarenkaiden surkimukset olivat yhteen tähteen jääneet ruotsalainen Agi Sarek 2 ja Filippiineillä valmistettu Yokohama Ice Guard Stud ig35, jotka saivat vain yhden tähden ja yleisarvosanan 7,0.

Kitkakumeista paras oli saksalaisvalmisteinen Michelin X-Ice XI2, mutta sekin sai lehdeltä vain kaksi tähteä ja lukeman 7,6. Heti perässä oli Nokian Hakkapeliitta R yhden kymmenyksen jäljessä ja kolmantena Goodyear Ultra Grip Ice+ kaksi kymmenystä nokialaista heikompana.

Peräpäässä kokonaan ilman tähtiä jäivät nastattomat Dunlop SP Ice Sport ja Yokohama Ice Guard ig30. Saksassa tehdyn Dunlopin yleisarvosana oli sentään 6,7, mutta japanilaisvalmisteisella Yokohamalla vain 5,9.

Testatut renkaat olivat kokoa 205/55 R 16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.