Erikoinen Nissan Juke nyt Suomessa

Auton muodot ovat yllättävän samanlaiset kuin toissa keväänä Geneven autonäyttelyssä esitellyssä koemallissa Nissa Qazanassa.

Suuren suosion saavuttaneen Nissan Qashqain pikkuveli on nyt Suomessa. Nissan luokittelee tämän pikkuauton ja katumaasturin välimaaston sijoittuvan menopelin crossoveriksi Qashqain, Qashqai+2:n ja Muranon tapaan.

Markkinoiden erikoisimpiin ilmestyksiin kuuluva Nissan Juke valmistetaan Englannissa.

Nissan Micraan pohjautuvalla särmikkäällä autolla on pituutta vain noin 4,14 metriä ja leveyttä 1,77 metriä. Akseliväli on auton kokoon nähden pitkä 2,53 metriä, mikä autonvalmistajan mukaan takaa näppärän ja vakaan liikkuvuuden erilaisissa olosuhteissa.

Moottorivaihtoehtoja on neljä. Malliston huippu on 190-heppainen 1,6-litrainen bensaturbo, josta irtoaa vääntöä makeat 240 newtonmetriä.

Vapaasti hengittävästä 1,6-litraisesta saadaan 117 hevosvoimaa ja 157 newtonmetriä. Turbodieselvaihtoehto on 110-heppainen 1,5 litran pata, joka yltää 240 newtonmetrin vääntöön.

Turboahdettu 1,6-litrainen bensamoottori on saatavana etuvetoisena kuusivaihteisella käsivaihteistolla ja nelivetoisena portaattomana automaattina.

Vapaasti hengittävä 1,6-litrainen versio on puolestaan saatavana joko viisivaihteisella käsivaihteistolla tai portaattomana automaattina ja dieselversio kuusilovisella käsiaskilla.

Nissan Juken saa halvimmillaan 19 490 eurolla. Autokaupoissa uutukainen on ensiesittelyssä ensi viikonloppuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.