Halvat taksikyydit tulivat Helsinkiin

Suomalaisten Whim- ja Kyyti-mobiilisovellusten avulla voi nyt saada Helsingin keskustassa taksikyydin paljon totuttua halvemmalla.

MaaS Globalin luoma Whim-mobiilisovellus kokoaa Helsingin Seudun Liikenteen (HSL), Taksi Helsingin ja Lähitaksin sekä autovuokraamoista Vehon, Sixtin ja Hertzin varaamisen ja maksamisen sekä kaikki tarvittavat matkaliput yhteen.

Kaupunkipyörät ja yhteiskäyttöautot liitetään Whimin palveluun alkuvuoden 2018 aikana. Matkat voi maksaa joko matka kerrallaan tai yhdellä edullisemmalla kuukausimaksulla.

Kuukausipaketteihin sisältyvät muun muassa alle viiden kilometrin taksimatkat korkeintaan 10 eurolla.

– Samalla rahalla kuin pelkkään keskivertoauton seisottamiseen kadulla kuluu, saa nyt joka päivälle aina sen sopivimman kulkumuodon ilman omistamisen huolta ja vaivaa. Uskomme tämän ratkaisun vetoavan nuoriin fiksuihin sukupolviin, joille liikkuminen omistamisen sijaan on tärkeämpää. Lisäksi kilpailemme etenkin perheen kakkosauton hankinnan kanssa, MaaS Globalin kuopiolaislähtöinen toimitusjohtaja Sampo Hietanen arvioi.

Whim-palvelu laajenee vuoden 2018 aikana Suomessa ja Englannissa, minkä lisäksi se lanseerataan ainakin Belgian Antwerpenissa ja Hollannin Amsterdamissa.

Kyyti-kimppataksipalvelu on aloittanut testikäytön Helsingin keskustassa. Teknologia perustuu matkan kustannusten jakamiseen myös ennalta tuntemattomien matkustajien kanssa. Kyydin voi saada taksimaisesti myös itselleen, jos muita samaan suuntaan menijöitä ei ole.

Kyyti-palvelu toimii jo Oulussa, Tampereella ja Turussa. Lisäksi teknologiaa on viety ulkomaille muun muassa Yhdysvaltoihin ja Vietnamiin.

– Palvelun onnistunut tuominen Helsingin seudulle vaatii paljon autoja ja paljon kysyntää onnistuakseen. Siksi testaamme palvelua aluksi rajatulla palvelualueella Helsingin ydinkeskustassa, kertoo Kyyti Groupin toimitusjohtaja Pekka Möttö, joka tunnetaan myös Onnibus-bussiyhtiön perustajana.

Kyyti-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Play- tai Apple App Store -kaupasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.