Honda Jazz lupaa lisää tilaa

Syksyllä Suomeen ehtivä uusi Honda Jazz on akseliväliltään kolme senttiä aiempaa suurempi. Autonvalmistajan mukaan kolmannen mallisukupolven pienen tila-auton jalkatilat ovat kasvaneet yli kymmenen senttiä, minkä lisäksi hartiatilaakin on aiempaa runsaammin.

Honda laskee, että 354 litran tavaratila on luokkansa suurin. Se kasvaa istuimia kippaamalla suurimmillaan 1 314 litraan.

Edeltäjästä tutut Magic Seats -takaistuimet toimivat niin, että istuinosan voi taittaa eteen, jolloin takajalkatilaan saa pystyyn jopa 1,28 metriä korkeita esineitä.

Voimanlähteeksi tarjotaan nyt vain uutta vapaasti hengittävää 1,3-litraista bensiinimoottoria. Esimerkiksi hybridiä ei ole siis enää tarjolla.

Tehoa myllystä luvataan 102 hevosvoimaa ja vääntöä 123 newtonmetriä.

Vaihteistoksi saa uuden kuusiportaisen käsiaskin tai portaattoman automaatin, josta pyydetään 1 600 euron lisähintaa.

Runsaahkoon vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa vakionopeudensäädin, ilmastointilaite, sadetunnistin, kaupunkiliikenteen hätäjarrutusavustin, sähkötoimiset ikkunat, Bluetooth-valmius kännykkään sekä ledeillä toimivat huomio- ja takavalot. Halvin Trend-varustelu maksaa 16 990 euroa.

Keskimmäisellä, 18 190 euroa maksavalla Comfort-tasolla saa lisäksi muun muassa turvallisuuspaketin, johon kuuluvat etutörmäysvaroitin, liikennemerkkien tunnistus, kaistavaroitin, mukautuva nopeusrajoitin ja kaukovaloautomatiikka. Päälle tulevat myös kevytmetallivanteet, pysäköintitutkat eteen ja taakse sekä seitsentuumaisen kosketusnäytön kautta toimiva multimediajärjestelmä.

Runsain Elegance-varustelu tuo päälle muun muassa suuremmat pyörät, automaatti-ilmastoinnin, peruutuskameran ja älyavaimen. Sen hinta on 20 290 euroa.

Auton ennakkomyynti on jo käynnissä.