Hyundai i20 ensi viikolla myyntiin

Hyundai Getzin seuraajan i20:n ensiesiintyminen on käsillä. Pikkuauton myynti alkaa Suomessa 6. maaliskuuta.

Hyundai i20 on täysin uusi malli, kuten nimenvaihdoskin antaa odottaa. Korealainen autonvalmistaja on teettänyt auton Intiassa, suunnittelussa on taas käytetty saksalaista osaamista.

Bensakoneita on kaksi: 78-heppainen 1,2 litran moottori ja 100 hevosvoiman 1,4-litrainen mylly. Niihin saa kylkeen viisiportaisen käsivaihteiston ja isompaan vaihtoehtoisesti nelivaihteisen automaatin.

Bensakoneella pääsee pienimmillään 5,2 litran polttoaineen kulutukseen sadalla kilometrillä.

Turbodieselmoottori on 90-heppainen 1,4 litran kone, jonka hiilidioksidipäästöjen kerrotaan jäävän 116 grammaan kilometrillä.

Ajonvakautus lisävaruste

Hyundain mukaan i20:lle on ominaista luokkansa johtava turvallisuustaso. Turvavarustepaketti sisältää muun muassa kuusi vakioturvatyynyä, aktiiviset pääntuet, etuturvavöiden esikiristimet voimanrajoittimilla, uuden sukupolven lukkiutumattomat jarrut ja elektronisen jarruvoiman tasausjärjestelmän.

Miinuksena on se, että ajonvakautusjärjestelmän saa vasta lisävarusteena.

Molemmat varustetasot - Classic ja Comfort - sisältävät ilmastoinnin, neljän kaiuttimen äänentoistojärjestelmän cd- ja mp3-soittimella ja integroidulla tietonäytöllä, kauko-ohjatun keskuslukituksen sekä sähkötoimiset etuikkunat ja sivupeilit.

Lähtöhinta kolmiovisena 1,2 litran bensakoneella on 12 990 euroa. Hyundai i20:n takuu on viisi vuotta ilman kilometrirajoitusta ja korin puhkiruostumattomuustakuu kymmenen vuotta.