Hyundai ix20 käynnistää uutuusrumban

Pieni tila-auto ix20 käynnistää korealaismerkin uutuusrumban, sillä Hyundai aikoo julkistaa seuraavan parin vuoden aikana 12 uutta automallia ja -versiota.

Hyundai ix20 saapuu Suomeen ensi vuoden alkupuolella.

Pariisin autonäyttelyssä parhaillaan esiteltävä Hyundai ix20 on Kia Vengan kanssa kuin kaksi marjaa. Molemmat valmistetaan Tsekissä, eikä niiden ulkonäöstäkään helposti eroja löydy. Maskit ja valot on sentään hivenen eri tavalla muotoiltu.

Myös sisällä näkymät ovat lähes identtiset. Kojelaudat ja hallintalaitteet muistuttavat erittäin paljon toisiaan, ja esimerkiksi takaistuin liikkuu samaan tapaan sekä ix20:ssä että viime keväänä Suomeen ehtineessä Kia Vengassa. Muutenkin kokoluokassa reilu tavaratila on helposti muunneltavissa.

Kiahan kuuluu Hyundai-konserniin, joten sukulaisuus ei ole sattumaa.

Yhteneväisyys käy ilmi myös autojen mitoista. Pituutta on noin 4,1 metriä ja korkeutta 1,60 metriä. Korkea istuma-asento tarjoaa hyvät näkymät ulos.

Kokoluokassa poikkeuksellisen pitkä akseliväli, noin 2,62 metriä, tekee Kia Venga -kokemuksen perusteella ajosta ketterää ja lisää takana matkustavien tilaa.

Hyundai ix20:een on tarjolla neljä moottoria: kaksi bensalla ja kaksi dieselöljyllä kulkevaa. Teholukemat vaihtelevat 77:stä 125 hevosvoimaan.

Uutukaiseen saa viiden vuoden takuupaketin, joka sisältää viiden vuoden takuun ilman kilometrirajoitusta, viiden vuoden tiepalvelun sekä viiden vuoden maksuttomat kuntotarkastukset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.