Hyundai ix55 ja jytäkkä V6 nyt Suomessa

Tämä on korealaisen Hyundain uusi lippulaiva: V6 CRDi -turbodieselmoottorilla varustettu seitsenpaikkainen katumaasturi ix 55. Hintalapussa lukee Suomessa 65 000 euroa. Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa esitelty auto sijoittuu Hyundain maasturimallistossa Tucsonin ja Santa Fen edelle.

ix55 pohjautuu Pohjois-Amerikan markkinoilla myytävään Veracruz-malliin, joka on räätälöity Euroopan markkinoiden erityisvaatimuksia varten. Autolla on pituutta lähes 4,85 metriä ja leveyttä liki 1,95 metriä.

- Näin ix55:n sisätilat ovat erittäin runsaat, Hyundai kommentoi.

Sekä toinen että kolmas istuinrivi voidaan taittaa alas osissa, minkä ansiosta ix55:n kuljettajat voivat aina tarpeen mukaan säädellä matkustamotilaa matkustajien ja matkatavaroiden määrän perusteella. Kokonaisuudessaan tavaratilaa on käytettävissä peräti 1 746 litraa.

Täysin uuden kuutoskoneen parina toimii kuusivaihteinen automaattivaihteisto.

Eurooppalaisia ajatellen auton jousitusta on päivitetty ja ohjausta parannettu Veracruzista, Hyundai kertoo. Linjakas nykyaikainen muotoilu, huolelliset laadulliset yksityiskohdat ja poikkeuksellisen korkea ylellisyys-, mukavuus- ja turvallisuusvarusteiden taso korostavat Hyundain tavoitetta ylittää vallitsevat korkeat odotukset, autonvalmistaja kertoo.

Runsas varustelu

Auton varusteluun kuuluvat muun muassa ksenon-kaasupurkausajovalot ja jykevät 18-tuumaiset alumiinivanteet.

- Ix55 sopii nostetun ajokorkeuden ja nelivedon ansiosta täydellisesti vaikkapa hevosvaunujen tai veneen vetämiseen, ja malli selviytyy vaivatta myös lumisista tai mutaisista olosuhteista ja epätasaisista teistä, Hyundai kehuu.

Hyundain mukaan ix55-mallin sisätilat ovat erittäin ylelliset ja mukavat.

- Korkealaatuiset hiilikuituiset koristeet ja nahkaverhoilu viimeistelevät tilavan matkustamon, joka on sekä mukautumiskykyinen että elegantti.

Auton vakiovarustus sisällä sisältää muun muassa sähkösäätöiset etuistuimet, lämmitettävän takaistuimen, kaksivyöhykkeisen ilmastoinnin erillisillä takamatkustajien säätimillä, nahkapäällysteisen säädettävän monitoimiohjauspyörän ja vakionopeussäätimen.

Hyundain kompaktiksi ja kevyeksi kehumasta koneesta irtoaa 240 hevosvoimaa ja 451 newtonmetriä.

Auto kiihtyy nollasta sataan 10,4 sekunnissa. Dieseliä isossa koneessa kuluu 9,4 litraa sadalla kilometrillä, mikä merkitsee hiilidioksidipäästöjä 249 grammaa kilometrillä.

Hyundai ix55:n takuu on viisi vuotta ilman kilometrirajoitusta. Korin puhkiruostumattomuustakuu on kymmenen vuotta.