Iltakaljat ja herkut vievät rekkamiehiä

Ammattiautoilijoiden ruokailu- ja liikuntatottumukset ovat yleisesti retuperällä. Epäsäännöllinen työ ohjaa epäsäännöllisiin ja epäterveellisiin elintapoihin.

Tyypillisimpiä virheitä on työvuorojen aikana paastoaminen ja sitä seuraava kierre, kertoo Virkeänä ratissa -hankkeen projektipäällikkö, erityisasiantuntija Anne Salmi Työterveyslaitoksesta.

- Stressinhallintakeinona moni käyttää turhan paljon alkoholia. Iltakaljoja kuluu liikaa. Se on jollain lailla ehkä tabuaihe kuljetusalalla, koska alkoholi ja liikennehän eivät millään lailla saisi kuulua yhteen.

Nilsiäläinen kuorma-autoilija, kuljetusyrittäjä Juha Kuosmanen, 41, eli pitkään kahvilla ja munkilla, kunnes terveys alkoi pettää. Nykyään öisille ajorupeamille lähtee evääksi ruisleipää, mehua, porkkanoita ja hedelmiä.

Lue lisää tiistain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.