Jättiselvitys paljastaa: Automerkkien laadussa suuret erot

Yhdysvaltalainen kuluttajajärjestö Consumer Reports on julkistanut uuden jättimäisen tutkimuksensa, josta selviää, miten järjestön julkaisun tilaajat kokevat autojensa laadukkuuden tai sen puutteen.

Tulosten kärki on tuttua kauraa, sillä japanilaiskaksikko Lexus ja emomerkki Toyota valloittivat kaksi ensimmäistä sijaa neljäntenä vuonna peräkkäin.

Amerikkalaisautot eivät ole yleensä häävisti pärjänneet, mutta nyt General Motors -konsernin Buick nousi kolmanneksi, mikä on jenkkimerkkien kaikkien aikojen paras noteeraus siitä lähtien, kun Consumer Reports tutkimuksensa aloitti 1980-luvun alussa, Automotive News huomauttaa.

Merkkien parhaaseen kärkikahdeksikkoon mahtuivat myös saksalainen Audi, eteläkorealainen Kia, japanilainen Mazda, eteläkorealainen Hyundai ja japanilaisen Nissanin luksusmerkki Infiniti, joka oli 16:n sijan ponkaisullaan suurin nousija viime vuoteen verrattuna.

Pahin putoaja taas oli päästöhuijausskandaalin keskelle joutunut saksalainen Volkswagen, joka vajosi yhdeksän sijaa 22. pykälälle 29 merkin listalla.

Italialalais-amerikkalaiselle Fiat Chryslerille eli FCA-konsernille lista on synkkää luettavaa, sillä sen merkeille jäivät neljä huonointa sijaa pohjalta lukien Ram, Fiat, Chrysler ja Dodge.

Automallien parhaimmaksi Consumer Reportsin tilaajien silmissä nousi Toyota Prius. Sitä seurasivat Lexus CT 200h, Infiniti Q70, Audi Q3 ja Lexus GX.

Kurjimmat arviot saivat Cadillac Escalade, Ford Focus, Jeep Renegade, Chevrolet Suburban/GMC Yukon XL ja Chrysler 200.

Tutkimuksen vastaukset perustuivat auton ostajien ja liisaajien kokemuksiin yli puolesta miljoonasta autosta, jotka edustivat yli 300:aa mallia vuosilta 2000–2016. Lisäksi mukana oli joitakin vuosimallin 2017 autoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.