Jyväskylän MM-ralli on juoppojen juhla

Euroopan tunnetuin autoalan lehti Top Gear palaa yllättäen lokakuun numerossaan Jyväskylän MM-ralliin. Toimittaja Mark Graham aloittaa monisivuisen artikkelinsa Juha Kankkusen ja Kimi Räikkösen kädenväännöstä. Toimittaja rakentaa jännitettä siitä, voisiko formulakukko voittaa yli 50-vuotiaan rallimestarin.

- Tämä ralli on yhtä helvetin vöyhötystä. Kuskilla ei ole aikaa käydä paskalla tai edes polttaa sikaria, tokaisee Kankkunen toimittajalle.

Mutta sitten päästään rallin ja suomalaisuuden pyhään liittoon. Toimittaja julistaa innostuneesti, miksi suomalaiset ovat niin eteviä rallikuskeja. Se johtuu siitä, että useimmat suomalaiset kaahaavat jo alaikäisiänä - ja vieläpä öisin! - vanhoilla autonrämillä pitkin maaseudun hiekkateitä.

Seuraavaksi tulee kiva kuvaus suomalaisista rallikatsojina. Toimittaja ihmettelee Myhinpäässä jo aamusta lähtien toikkaroivia rallifaneja. Hän taivastelee katsojien aikaista saapumista, koska ensimmäinen kilpailija lähtee pikataipaleelle vasta puoli neljä iltapäivällä.

- Suomalaisilla on erityinen suhde alkoholiin. Ennen kuin ensimmäinen ralliauto ehtii pikataipaleelle, monet suomalaiset metsän kummajaiset makaavat jo vatsallaan mättäällä joko sammuneina tai vaisusti vaikeroiden, kirjoittaa Graham.

Mutta yhden hyvän asiankin brittitoimittaja löytää rallifanien ylettömästä ryyppäämisestä.

- Mitään fanitappeluita ei synny, kun pahimmat intoilijat ovat liian mäskissä edes liikkuakseen, maalailee Top Gear -lehden toimittaja.

Taas on rakennettu tuhti pala jyväskyläläistä ralli-imagoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.