Kaksi uutta viiden tähden autoa

Euro NCAP -kolaritestissä on seuloutunut kaksi uutta parhaan luokituksen eli viiden tähden autoa. Parhaaseen luokkaan ylsivät keväällä lanseerattu ison autoluokan BMW:n 5-sarja ja loppuvuodesta Suomeen odotettava pieni perheauto, Alfa Romeo Giulietta.

Katumaasturi Mazda CX-7 jäi neljään tähteen, koska sen antama suoja peräänajoa matkivassa piiskaheilahdustestissä oli heikko.

BMW:n 5 -sarja ylsi parhaaseen tulokseen jalankulkijaturvallisuudessa saatuaan 78 prosenttia enimmäispisteistä.

Törmäyksessä BMW:n aktiivisen konepellin kaikki neljä kulmaa nousevat ja tekevät tilaa sen alla olevien jäykkien rakenteiden väliin. Tämä vaimentaa jalankulkijan iskeytymistä autoon ja alentaa loukkaantumisriskiä.

Bemari sai turvavarusteistaan täydet sata prosenttia ajonvakautusjärjestelmän, kaikkien istuimien turvavyömuistuttimien ja maksiminopeuden säätimen ansiosta.

Alfa Romeo Giuliettan etuistuimet on varustettu peräänajossa eteenpäin liikkuvalla pääntuella, joka antaa hyvän suojan loukkaantumista vastaan peräänajoa seuraavassa piiskaheilahduksessa. Italialainen autonvalmistaja kehuu, että sen uutukainen ylsi testissä kokoluokkansa kaikkein aikojen parhaaseen tulokseen.

Myös BMW:n istuin ja pääntuki suojaavat hyvin piiskaheilahduksen aiheuttamia loukkaantumisia vastaan.

Euro NCAP julkaisee testituloksia neljä kertaa vuodessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.