Kia Ceedistä paljastui jarruvika

Joissakin Kia Ceed -henkilöautoissa voi olla puutteita jarrujen toiminnassa, minkä vuoksi jarrupääsylinterin tarkastus on suositeltavaa.

Korealainen Kia Motors kutsuu tiettyjen ESC-ajonvakautusjärjestelmällä varustettujen Ceedien omistajia paikalliselle Kia-jälleenmyyjälle tarkastukseen, koska jotkut autonomistajat ovat ilmoittaneet tehtaalle puutteista jarrujen toiminnassa ja vika on jäljitetty mahdolliseen sisäiseen ongelmaan jarrupääsylinterissä.

Suomessa Kiaa maahantuova Delta lähettää kaikille vian vaikutuspiirissä oleville, yhteensä 3 269 Kia Ceed -asiakkaalleen kutsun tarkastukseen. Kyseiset autot on valmistettu 1.4.2008-30.3.2009.

Ongelmasta ei ole ilmoitettu johtuneen vahinkoja tai loukkaantumisia.

Yhtäkkinen jarrujen toiminnan huonontuminen on Kian mukaan epätodennäköistä, mutta autonvalmistaja kehottaa kutsun saaneita noudattamaan paikallisia ohjeita tarkastuksen suhteen.

Turvallisuuden takaamiseksi Länsi- ja Itä-Euroopassa tarkastetaan kaikkiaan 56 000 Ceediä, joista noin 35 000 ajoneuvon arvioidaan tarvitsevan korjausta. Ajoneuvon tarkastus kestää Deltan mukaan alle 15 minuuttia, ja tarvittaessa korjattavan jarrupääsylinterin uusiminen kestää ylimääräiset 35 minuuttia.

Tarkastus- ja korjaustyöt tehdään täysin kuluitta Kia-ajoneuvojen omistajille.

Ceed on Kian suosituin malli Euroopassa. Sitä on myyty yli 300 000 kappaletta kolmen ja puolen vuoden aikana Länsi-Euroopassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.