Legendaarinen Citroën DS3 tekee paluun

Legendaarinen Citroën DS3 palaa ranskalaisen autonvalmistajan mallistoon. Uusi DS3 esitellään Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa. Odotukset ovat kovat, sillä vuosina 1955-1976 valmistetusta DS:stä tuli aikanaan Citroënin luovuuden ja teknisen innovaation symboli.

Aiempi DS oli muotoilultaan futuristinen, ja siihen oli paketoitu monia ergonomisia yksityiskohtia ja teknologisia uutuuksia, kuten kaasunestejousitus, josta sittemmin tuli Sitikan tunnetuin tavaramerkki.

Myös uuteen DS3:een luvataan runsas tyylivarustevalikoima, jonka omistaja voi valita makunsa mukaan.

Ulkoisista yksityiskohdista katto, kori, taustapeilien kuoret ja vanteet ovat muokattavissa siten, että DS3:sta saadaan suoraan tehdaslinjalla omistajansa näköinen auto, autonvalmistaja lupaa. DS3 valmistetaan Ranskassa.

Sisustaan voi valita laajasta värien, kangasverhoilujen ja valmistusmateriaalien valikoimasta vaihtoehdot kojelaudan poikkilistaan, vaihteenvalitsimen nuppiin ja lukuisiin muihin yksityiskohtiin. Valinnan mahdollisuudet muodostuvat vielä monipuolisemmiksi seitsemän täysin uudentyyppisen verhoiluteeman myötä, Citroën kehuu.

Autonvalmistajan mukaan hyvä kiihtyvyys tekee DS3:sta ketterän ajettavan. Matkustusmukavuus hakee kokoluokan autoissa vertaistaan, ranskalaiset ylistävät.

Tarjolle tähän viisipaikkaiseen pikkuautoon tulee viisi moottoria, joista piheimmän päästöt jäävät 99 grammaan kilometrillä.

Autolla on pituutta 3 metriä 95 senttiä, leveyttä 1 metri 70 senttiä ja korkeutta 1 metri 46 senttiä. Tavaratila vetää 285 litraa, ja sitä saa kasvatettua takaistuimet kaatamalla.