Maailman myydyimmän auton tittelistä kina

Toyotan ja Fordin markkinointiosastot ovat nokitelleet toisiaan viime päivinä, koska molemmilla on näkemyksensä automallien rekisteröintitilastoista koko maailmassa vuonna 2012, kertoo Keskisuomalainen.

Ford käytti mainonnassaan monilla alueilla lausetta "Focus, virallisesti maailman eniten myyty henkilöauto vuonna 2012". Fordin markkinoinnissa tiedot perustuvat Polkin maailman kattaviin rekisteröintitilastoihin.

Sen jälkeen Toyota julkisti näkemyksensä rekisteröintitilastoista. Toyotan mukaan Corollaa myytiin vuodessa 1,16 miljoonaa ja Focusta 1,02 miljoonaa.

Toyota totesi myös, että mukaan lukien joissakin maissa eri mallinimellä myytävät Corolla-versiot sen myynti olisi todellisuudessa 1,38 miljoonaa.

Ford kertoo, että Polkin tilastojen mukaan Ford Fiesta oli myydyin pieni henkilöauto, ja Fiestoja sekä Focuksia myytiin viime vuonna yhteensä 1?743?540 kappaletta.

Useat tutkimuslaitokset ovat laatineet omat listansa. Nekin hieman vaihtelevat tilaston laatijan mukaan, mutta useimmissa ykkönen on Toyota Corolla. Joissakin listoissa Focus on kärjessä. Kärkikaksikon takana tulevat Fordin F-sarja ja Wuling Zhiguang, jota kiinalaisvalmistaja kertoo myyneensä jokseenkin täsmälleen miljoona kappaletta.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.