Maineikas muskeliauto surkea kolaritestissä, Volvo huippuhyvä

Turvavarusteiden karsiminen Eurooppaan tuodusta amerikkalaisesta muskeliautosta pudotti maineikkaan Ford Mustangin Euro NCAP:n kolaritesteissä heikkoon kahden tähden suoritukseen. Sen sijaan ruotsalaisen Volvon uudet isot mallit S90 ja V90 saivat testaajilta kehut erinomaisesta suorituksesta ja viiden tähden maksimituloksen.

Volvojen suoritus ylitti kaikki viime vuonna testatut autot, ja samalla S90-sedan ja V90-farmari nousivat kaikkien aikojen kolmen kärkeen.

Euro NCAP totesi, että Mustang on suunniteltu pärjäämään hyvin suppeammissa amerikkalaisissa kuluttajatesteissä, eikä se riitä täyttämään eurooppalaisia vaatimuksia. Puolueettoman järjestön mukaan Mustangia on vain hieman hienosäädetty eurooppalaisiin jalankulkijoiden turvallisuusmääräyksiin, minkä lisäksi autosta poistettiin etutörmäysvaroitin, ennen kuin se tuotiin Eurooppaan.

Testissä etuviistoon tulleessa törmäyksessä sekä kuljettajan että etumatkustajan turvatyynyt laukesivat Mustangissa riittämättömästi. Vastaavasti koko keulan törmäyksessä esikiristimen puute takaturvavöissä aiheutti sen, että matkustajaa esittänyt testinukke luiskahti vyön alle, mistä seuraisi suuri riski vatsan alueen vammoille.

Sivutörmäyksessä taas kymmenvuotiasta esittäneen nuken pää osui sisustaan eikä turvaverhoihin.

Fordin mukaan se on tuomassa tänä vuonna Mustangista uusittua versiota, jossa etutörmäyksiä vähentävä avustin ja kaistallapitoavustin ovat vakiona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.