Mazda3 hatchback julki Bolognassa

Toisen sukupolven Mazda3:n viisiovinen hatchback- eli viistoperäversio esitellään Bolognan autonäyttelyssä Italiassa 3. joulukuuta. Neliovinen porrasperä julkistettiin jo Yhdysvalloissa meneillään olevassa Los Angelesin autonäyttelyssä.

Ympäristöystävälliset ominaisuudet olivat auton kehitystyössä keskeisessä asemassa. Uusi Mazda3 hyödyntää tehokkaita ja taloudellisia voimansiirtoratkaisuja, monipuolisia painon vähennysmenetelmiä ja luokkansa parhaimmistoon kuuluvaa aerodynamiikkaa, japanilainen autonvalmistaja kehuu.

Viirusilmäinen uusi Mazda3 on selvää sukua isoveljelleen Mazda6:lle.

Kaikki uuden Mazda3:n bensiinimoottoriversiot sisältävät erittäin kehittyneitä ympäristöllisiä ominaisuuksia, kuten maailman ensimmäisen katalysaattorin, joka on valmistettu yksittäisnanoteknologian avulla. Ratkaisu tarjoaa Mazdalle mahdollisuuden vähentää rajallisten luonnonvarojen, kuten platinan ja palladiumin, käyttöä, Mazda Motor Corporation kertoo.

Moottorimallisto on räätälöity eurooppalaisia asiakkaita silmällä pitäen, ja se sisältää uuden 2,2-litraisen turbodieselmoottorin. Muut moottorivaihtoehdot Euroopassa ovat 1,6:n ja 2,0 litran bensiinimoottori sekä 1,6 litran turbodiesel.

Uusi 2,2-litrainen hienostunut turbodiesel on Mazdan mukaan erittäin suorituskykyinen ja puhdas voimanlähde, joka kehittää runsaasti tehoa mutta kuluttaa vähän polttonestettä. Moottorista on tarjolla kaksi eri versiota: suuritehoinen versio, joka kehittää 185 hevosvoimaa, ja normaali versio, joka yltää 150 hevosvoimaan.

Molemmat versiot ovat Mazdan mukaan erittäin vähäpäästöisiä ja noudattavat ensi lokakuussa voimaan astuvaa Euro 5 -päästönormia. Polttonesteen kulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat autonvalmistajan mukaan huomattavasti matalammalla tasolla kuin nykyisessä 2,0-litraisessa versiossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mazda 3 MPS karauttaa voimalla