McLarenin superauto Suomeen rahalla

Autot ja liikenne -toimitus on jo tottunut yllättäviin kysymyksiin. Siitä huolimatta tänä aamuna tullut sähköposti yllätti: "Mitä maksaa uuden McLaren MP4-12C:n hakeminen Suomeen ja mistä niitä saa?"

Että silleen.

Rahamiehet eivät enää kysele uuden Mazda5:n tai Volkswagen Jettan hintoja, vaan hypätään kerralla lähes pöyhkeimpään urheiluautoon.

McLaren MP4-12C tulee Euroopassa kauppoihin tänä keväänä. Jälleenmyyntiä ei tosin ole Suomessa, mutta esimerkiksi Saksasta, Ranskasta, Italiasta ja Belgiasta superautoja löytyy. Kaikissa niissä on hinnaksi ilmoitettu hieman yli 200 000 euroa eli hintalappu on superautolle ihan siedettävä.

Auton hiilidioksidipäästö on himpun alle 300 grammaa kilometrillä. Se tarkoittaa, että veroja ja tullimaksuja olisi Suomeen tuotaessa laskettava ostohinnan päälle hyvän matkaa yli 50 prosenttia. Käytännössä McLaren MP4-12C:n suomalaisen ostajan kuluiksi kertyisi noin 320 000 euroa, jos tuontiauto olisi perusmalli.

Tuolla summalla saisi 592 hevosvoimaa, hieman yli kolmen sekunnin kiihtyvyyden nollasta sataan ja ajopelin, jollaista ei kotikadun varrella varmasti omistaisi kukaan muu.

Vallattomia päiväunelmia vaan kaikille autoihmisille!