Mercedeksen suurin katumaasturi sai lisäkirjaimen

Mallisarjojen nimipäivitys jatkuu. Kasvojenkohotuksessa käynyt Mercedeksen suurin katumaasturi on vastedes GLS, eikä enää GL. S-viittaa malliston yläpäähän, jonka huipulla on porrasperäinen S-sarja.

Samaan tapaan pienemmät katumaasturit on jo nimetty GLA:ksi, GLC:ksi ja GLE:ksi A-, C- ja E-sarjoja seuraten.

GLS:ssä keula on muotoiltu kokonaan uudelleen, samoin takapuskuri ja takavalot. Matkustamossa uutta ovat muun muassa mittaristo ja keskikonsoli.

Ulkomitat ovat melkoiset. Pituutta autolla on 5,13 metriä, leveyttä 1,93 ja korkeutta 1,85 metriä. Jo 3,08 metrin akseliväli vastaa yhtä pientä kaupunkiautoa.

Moottorivaihtoehtoja nelivetoisessa autossa on neljä. Mercedes-Benz GLS 350 d 4Matic on ainoa dieselmalli. Siinä V6-kone tuottaa 258 hevosvoimaa tehoa ja 620 newtonmetriä vääntöä.

Bensamalleista GLS 400 4Matic on 333-hevosvoimainen V6-kaksoisturbo ja GLS 500 4Matic 455-heppainen kaksoisturbo-V8, jonka teho on kasvanut 20 pollea.

Malliston huipulla on Mercedes-AMG GLS 63 4Matic 585 hevosvoiman ja 760 newtonmetrin luvuillaan. Tehoa on 28 hevosvoimaa enemmän kuin väistyvässä GL:ssä.

AMG-version automaattivaihteisto on seitsenportainen, muissa vaihteita on yhdeksän.

Off-Road-tekniikkapaketilla viiden vaihteisto-ohjelman päälle saa vielä kuudennen, vaikeaan maastoon tarkoitetun Off-Road+:n. Sillä maavaraa voi kasvattaa 30,6 senttiin ja kahlaussyvyyden 60 senttiin.

GLS:n myynti alkaa jo marraskuussa. Ensimmäisille asiakkaille autoa luvataan maaliskuulle.

Mersulta taas uusi maasturi – GLC korvaa GLK:n

Mersu vaihtaa kirjaimia – nyt isossa maasturissa

Mercedes tuo suoran kilpailijan BMW X6:lle