Mercedes-Benzin C-sarja uusi kasvonsa

Merkin myydyin malli uudistuu kasvojenkohotuksessa niin paljon, että saksalainen autonvalmistaja rohkenee puhua jopa uudesta sukupolvesta.

Huhtikuussa Suomeen tulevassa uudessa Mercedes-Benzin C-sarjan autossa kerrotaan olevan yli kaksituhatta uutta osaa ja komponenttia edeltäjään verrattuna. Ajovalot ovat kovin erinäköiset, joten facelift näkyy selvästi.

Uusien moottorien keskikulutus on laskenut enimmillään 31 prosenttia, Mersulta kehutaan. Pienimmillään kulutus on 4,4 litraa dieseliä sadalla kilometrillä C 220 CDI BlueEfficiencyssä, joka on varustettu kuusivaihteisella käsivalintaisella vaihteistolla ja sammutusautomatiikalla.

Seitsenportainen automaattikin selviää 4,8 litralla.

Sammutusautomatiikka on kaikissa takavetoisissa malleissa.

- Uudistuneen C-sarjan ulkonäköä luonnehtivat keulan entistä voimakkaampi V-muoto ja uudet kirkaslasiset valoumpiot, joiden sisäpinnoilla vuorottelevat matta- ja kirkaspintaiset korostukset, autonvalmistaja kuvailee.

C-sarjassa on vakiovarusteena halogeenivalot ja lisävarusteena kaksoisksenonvalot sisältävä älykäs ILS-valojärjestelmä, jossa on mukana muun muassa kääntymisvalotoiminto. Valoumpioiden alareunaan jäävät led-suuntavalot. Led-huomiovalot on puolestaan sijoitettu puskuriin.

Takavalojen ja -suuntavilkkujen näkyvyyttä on parannettu kirkkailla led-polttimoilla.

Kojelauta ja sen päällystemateriaali on suunniteltu uudelleen. Keskelle jää integroitu monitoiminäyttö. Toimintopainikkeiden muotoilu on päivitetty ja niiden pinnat galvanoitu.

Kuljettajan avuksi ja tueksi on tarjolla kymmenen avustavaa järjestelmää, jotka vaikuttavat suoraan liikenneonnettomuuksien yleisimpiin syihin, kuten liian lyhyeen turvaväliin sekä ajamiseen väsyneenä tai pimeässä.

Multimediajärjestelmä tarjoaa pääsyn internetiin. Matkustajilla on vapaa pääsy Mercedes-Benzin Online-palveluun.

Business-mallistossa halvin porrasperäversio maksaa 39 997 euroa ja farkku 42 136 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.