Mersun etumatka taksitolpalla hupenee

Pohjois-Savon taksitolpilla Mersu ja Volkkari ovat lähes tasoissa, sillä osuudet ovat Mersun eduksi 21,3 prosenttia vastaan 19,7.

Mercedes-Benz on yhä selvästi Suomen yleisin taksimerkki, mutta sen ylivoima alkaa pikkuhiljaa hiipua. Viime vuodenvaihteen lukemien mukaan koko maan takseista karvan verran alle 30 prosenttia oli Mersuja. Volkswageneita oli lähes 19 prosenttia ja Volvoja 13,6 prosenttia.

Savon Sanomat pyysi Tilastokeskusta keräämään tietoja, minkä merkkisten autojen katoille keltainen kyltti on useimmiten kiinnitetty.

Maaseudulla tarvitaan koulukyydityksiin pikkubusseja, mikä nostaa mallisarjoista Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa Volkswagen Transporterin kaikkein yleisimmäksi. Lähes taksin synonyymina pidetty E-sarjan Mercedes on esimerkiksi Keski-Suomessa ykkönen, mutta Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa vasta kolmonen Volvo V70 -farmarimallin jälkeen.

koda on sekoittanut viime vuosina pakkaa automarkkinoilla ylipäätään, ja väljät jalkatilat tarjoava Superb on tunkenut ahnaasti myös taksitolpille. Vielä muutama vuosi sitten itäautona pidettyä merkkiä ei olisi voinut kuvitellakaan siihen rooliin, mutta taksiautoilijoiden oman laskennan mukaan ainakin Kuopiossa se on jo yleisin merkki.

Lue lisää tiistain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.