Mitsubishin maahantuonti siirtyi Deltalle

Mitsubishi-henkilöautojen ja -lava-autojen sekä niiden varaosien maahantuonti on siirtynyt vuodenvaihteessa Veholta Deltalle. Delta Motor Group osti Veho Groupilta Mitsubishiä maahantuojan Vemic Auton.

Mitsubishin jälleenmyyjät jatkavat toistaiseksi merkin myyntiä ja huoltoa voimassa olevien sopimusten mukaisesti. Vehon omistamilta Veho Autotaloilta pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa ja Oulussa jälleenmyynti on kuitenkin siirtynyt Delta Autolle tammikuun alusta lukien.

Mitsubishin huoltotoiminnot käynnistyvät Deltalla helmikuun alussa.

- Mitsubishin tuotteet ovat erittäin laadukkaita, mistä kertoo pitkän tehdastakuun lisäksi korkea asiakasuskollisuus. Tavoitteenamme on kasvattaa merkin tunnettuutta entisestään uudistuneen malliston ja tulevien teknologisten innovaatioiden, kuten sähköautojen myötä, hehkuttaa Deltan toimitusjohtaja John Costin.

Japanilaisen Mitsubishin lisäksi Delta tuo Suomeen korealaisen Kian valmistamia autoja.

Veho puolestaan osti viime huhtikuussa S-ryhmältä Peugeotin maahantuojan Maan Auton, joten Vehon hoidossa ovat nyt molemmat ranskalaisen PSA Groupin merkit, Peugeot ja Citroën.

- Panostamme nyt tähän laajempaan ranskalaisyhteistyöhön. Aloittaessamme Mitsubishin maahantuonnin vuonna 2003 Mitsubishi oli osa saksalaisen päämiehemme Daimler AG:n strategiaa. Daimlerin luovuttua vuonna 2005 omistusosuudestaan Mitsubishi Motorsissa, myös strateginen yhteistyö valmistajien kesken päättyi, Veho Groupin toimitusjohtaja Jan-Martin Börman toteaa.

Kaupalla ei ole henkilöstövaikutuksia Veho-konsernissa. Mitsubishin parissa työskenteleville tarjotaan vastaavia tehtäviä konsernin muiden merkkien parissa.

Kauppa ei koske Veho Hyötyajoneuvojen maahantuomaa Fuso Canter -mallistoa, jonka maahantuontia Veho Group jatkaa.