Myös käytetyt autot menevät kaupaksi

Käytettyjen autojen myynti ei vielä ole volyymiltään huipputasolla, mutta suhteessa varaston kokoon se on erinomaista ja myyntiajat ovat normaalia lyhyempiä, toteaa suomalaista vaihtoautokauppaa seuraava tutkimusyritys Grey-Hen.

Autokauppa on kaiken kaikkiaan hyvin selkeästi elpymässä. Voimakkaasti romahtanut uusien autojen kauppa on toipumassa odotuksiakin nopeammin, ja myyntiennusteita rukataan ylöspäin. Käytettyjen kauppa ei missään vaiheessa romahtanut yhtä pahasti kuin uusien, mutta on nyt sekin kasvattamassa volyymiaan.

Käytettyjen autojen myynti suhteutettuna myyntipäiviin kasvoi toukokuussa kolmantena kuukautena peräkkäin. Käytettyjen myynnissä on pitkästä aikaa selvää kasvua verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan.

Varaston arvo ja kappalemäärä ovat edelleen alhaisella tasolla, ja myynnin suhde varaston kokoon on autokaupan kannalta poikkeuksellisen hyvää.

Vaikka uusien henkilöautojen ensirekisteröinnit kasvoivat toukokuussa peräti 47,9 prosenttia viime vuoteen verrattuna, ja vaihtoautoja tuli siten paljon varastoon, vaihtoautovarastot eivät paisuneet hyvin sujuneen myynnin takia.

Vaihtoautomyynnin kasvua kertyi 1,8 prosenttia huhtikuusta ja 4,6 prosenttia verrattuna viime vuoden toukokuuhun.

Yhteen laskettuna viiden ensimmäisen kuukauden aikana ollaan enää 2,7 prosenttia jäljessä viime vuodesta. Edeltävän viiden vuoden keskiarvosta toukokuussa jäätiin vielä 15 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.