Nokian Hakka TM:n rengastestin paras

Kotimainen valmistaja otti tuplavoiton Tekniikan Maailman (TM) kesärengastestissä. TM testasi lähinnä normaaleja eli 205/55 R16 -koon kesärenkaita, joissa voiton vei Nokian Hakka H.

Yhdentoista normaalikoon renkaan rinnalla oli kaksi isompaa (225/40 R18) ja korkeamman nopeusluokan rengasta. Tässä vertailussa Nokian Hakka Z sai yleisarvosanaksi peräti 9,1, joka oli koko testin paras lukema. Hakka Z sai tosin pientä huomauttamista vesiliirto-ominaisuuksista, mitä Hakka H:sta ei todettu.

Hakka H ylsi myös viiteen tähteen ja yleisarvosanaan 9,0.

- On harvinaista, että renkaasta löytyy samalla huippuluokan märkäpito, helppo hallittavuus ja vieläpä mukava ja meluton ajettavuus, TM toteaa Hakka H:sta.

Normaalikoon renkaissa muut mitalisijat saivat viiteen tähteen yltänyt Continental ContiPremium Contact 2 arvosanalla 8,8 ja neljän tähden arvoinen Goodyear OptiGrip arvosanalla 8,6.

Testin peränpitäjät olivat normaalikoon renkaissa Sava Intensa HP yhdellä tähdellä ja arvosanalla 7,2 sekä isommissa renkaissa Goodride SV308 yhdellä tähdellä ja yleisarvosanalla 7,0.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.