Opel Ampera maksaa lähes 43 000 euroa

Sähköautoiluun kiinni pääseminen ei ole halpaa touhua. Opel on julkistanut Saksassa uuden Ampera-mallinsa hinnan. Nelipaikkainen, viisiovinen, 4,4 metrin pituinen pieni perheauto kustantaa 42 900 euroa.

Tilauksia Rüsselsheimissa otetaan vastaan jo tässä kuussa. Ampera tulee myös Suomeen ensi vuonna.

Yhdysvallat suhtautuu sähköautoilun edistämiseen paljon avokätisemmin, minkä vuoksi vastaava Chevrolet Volt maksaa Jenkeissä vain 41 000 dollaria eli noin 30 000 euroa.

Opel Ampera on täyssähköauton ja hybridin välimuoto. Se pystyy kulkemaan pelkällä sähköllä 60 kilometriä kerrallaan, minkä jälkeen generaattorina toimiva bensiinimoottori tarjoaa lisää virtaa yli 500 kilometrin matkalle.

Sähkömoottori on 151 hevosvoiman tehollaan sangen tehokas, ja huippunopeudeksi luvataan sähköautolle epätyypillisen korkea 161 kilometriä tunnissa.

Akut latautuvat tavallisella verkkovirralla kolmessa tunnissa, mikä sekin on selvästi vähemmän kuin täyssähköautoilla nykyään.

Plussaa on myös yli 300 litran tavaratila.

Hiilidioksidipäästöjen kerrotaan jäävän alle 40 grammaan kilometrillä eli alle puoleen hybridimarkkinoita hallitsevien Toyota Priuksen ja Auris HSD:n päästöistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.