Opel Astra Sports Tourer on järkifarkku

Opel Astran farmarimallia kutsutaan nyt nimellä Sports Tourer, kuten isoveli Insigniallakin. Insignia on äärettömän nätti auto, mutta sen käytännöllisyydessä on toivomisen varaa.

Pariisin autonäyttelyssä nyt esiteltävä Opel Astra Sports Tourer sen sijaan vaikuttaa äkkiseltään varsin järkevältä pakkaukselta, joten myyntimenestyskin ylittänee jo markkinoilla olevan viisiovisen viistoperä-Astran lukemat. Tavaratilan koko perusmuodossaan on kohtuulliset 500 litraa, mikä on siis lähes markkinajohtaja Volkswagen Golfin mitoissa.

Tavaratilan laajentaminen on tavallista helpompaa, sillä kevyt napin painallus kellauttaa takaistuimet kumoon. Penkit kaatuvat tyypilliseen tapaan kahdessa erikokoisessa osassa. Tasaisen alustan saaminen vaatii istuinosan nostamista pystyyn.

Molemmat puolet kaatamalla ruuma kasvaa 1 550-litraiseksi. Tavaratilalla on pituutta yli 1,8 metriä, joten sitä voi käyttää hätätilassa vaikka majoittumiseen, maahantuoja kehuu.

Astran aiemmassa farkussa eli Wagonissa on vain puolet Sports Tourerin matkustamon tavaratilasta. Uutukaisessa erilaisia lokeroita on 25 litraa. Esimerkiksi ovitaskut on suunniteltu niin, että jopa 1,5 litran virvoitusjuomapullo mahtuu niihin, saksalainen autonvalmistaja muistuttaa.

Laaja moottorivalikoima ulottuu teholtaan 1,3-litraisen turbodieselin 95 hevosvoimasta 1,6-litraisen bensaturbon lähes tuplalukemiin.

Ensi vuonna 1,3-litraiseen dieselmoottoriin tulee sammutusautomatiikka, minkä jälkeen sen kulutus on vain 4,1 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 109 grammaa kilometrillä.

Astra Sports Tourer ehtinee Suomeen joulukuussa.

Pariisissa on esillä myös koemalli Astran tulevasta kolmiovisesta coupésta, joka kulkee konseptivaiheessa nimella Astra GTC Paris.

Konseptimalliin on istutettu hillittömän suuret 21-tuumaiset vanteet ja 290 hevosvoimaa kehittävä kaksilitrainen suorasuihkutusmoottori, jossa on kaksikanavainen turboahdin. Tuotantoon kolmiovinen Astra päässee vuoden kuluttua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.