Opel Insignia nyt myös dieselnelivedolla

Kaksi vuotta sitten myyntiin tulleen Opel Insignian saa nyt myös dieselmoottorin kanssa nelivetoisena.

Opel kertoo, että Euroopassa kaksilitraisella bensiiniturbomoottorilla varustetun Insignian ostajista melkein puolet valitsee omansa nelivetoisena, ja siksi se päätti tuoda nelivedon entistä laajemman ostajakunnan saataville.

Nelivetoisen diesel-Insignian voimanlähteenä on 160-heppainen kahden litran turbomoottori. Vaihteet vaihtuvat automaattisesti kuusiportaisen laatikon kautta.

Auto ehtii nollasta sataan kymmenessä sekunnissa, mutta polttoainetta menee alle seitsemän litraa sadalla kilometrillä.

Viisiovinen viistoperä päästelee hiilidioksidia 174 grammaa kilometrillä ja Sports Tourer -farkku viisi grammaa enemmän. Neliovista porrasperää Suomeen ei enää tuoda, koska kysyntä oli niin pientä.

Opel Insignia 2.0 CDTI 4x4 -malleissa on maahantuojan mukaan kattava Sport Business Line -varustus, joka on saatavissa myös muihin vuosimallin 2011 Insignioihin.

Siihen kuuluvat muun muassa mukautuvat kaksoisksenonvalot, pysäköintiapu edessä ja takana sekä farmarissa sähkötoiminen takaluukku.

Dieselmoottoristen nelivetoisten Insignioiden hinnat alkavat 40 858 eurosta. Vastaavasti nelivetoisen bensa-Insignian saa halvimmillaan 44 930 eurolla.