Opel Insignia on Vuoden auto

Eurooppalaiset autotoimittajat ovat valinneet Opel Insignian Vuoden autoksi 2009. Kamppailu tittelistä oli ennätystasainen, sillä Insignia päihitti toiseksi tulleen Ford Fiestan vain yhdellä äänellä.

Äänestyksessä kolmanneksi tullut Volkswagen Golf jäi parivaljakosta vajaat sata ääntä.

- Vuoden Auto -kisa on usein ollut erittäin tasainen. Kaksi vuotta sitten Opel Corsa hävisi Ford S-Maxille vain kahdella äänellä. Nyt osat näiden kahden merkin välillä vaihtuivat, 59 jäsenestä koostuvan juryn puheenjohtaja Ray Hutton toteaa.

Äänestyksen viimeiseen vaiheeseen valittiin seitsemän yhteensä 37:stä kilpailussa mukana olleesta uudesta autosta. Finaalivaiheessa kullakin tuomarilla oli käytettävissään yhteensä 25 ääntä, jotka piti jakaa vähintään viidelle autolle. Kunkin tuomarin oli nostettava yksi auto voittajaksi. Tämänvuotisen kisan tasaisuutta kuvaa hyvin se, että yhteensä 20 tuomaria asetti Insignian ja 19 Fiestan ykköseksi.

Vedonlyöntilistoilla jopa voittajaksi veikattu Citroën C5 jäi neljänneksi ennen Alfa Romeo MiToa, koda Superbia ja Renault Méganea.

Vuoden Auto -ehdokkaaksi pääsevät uudet automallit, jotka ovat myynnissä vähintään viidessä Euroopan maassa ennen joulukuun ensimmäistä päivää ja joita on siihen mennessä valmistettu vähintään 5 000 kappaletta. Uusi korimalli tai niin sanottu facelift ei riitä ehdokkuuteen.

Raatiin kuuluu 59 jäsentä 23:sta Euroopan maasta. Valinta tehtiin nyt 45:nnen kerran. Suomea Car of The Year -tuomaristossa edustaa Tekniikan Maailman päätoimittaja Martti Merilinna, joka myös äänesti Insigniaa voittajaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Opel lisäsi Insignian tuotantoa