Pakkanen pakottaa erikoisdieselin käyttöön

Pakkaset paukkuvat nyt niin ankarasti, ettei tavallinen polttonesteen talvilaatukaan tahdo riittää dieselautoissa.

Niinpä Neste Oil laajentaa hiihtolomakauden alkaessa arktisen dieselin myyntiään Pohjois-Suomen ulkopuolelle.

Keskiviikkoiltana 16. helmikuuta arktista dieselöljyä on saatavissa myös viideltä Etelä- ja Keski-Suomen Neste -asemalta. Niistä Savossa on Varkaudessa Kiertotie 2:ssa sijaitseva Neste Oil Varkaudenportti -liikenneasema.

Muut asemat ovat Neste Oil -automaatti Helsingin Oulunkylässä, Siltavoudintie 19:ssä, Neste Oil -automaatti Vantaan Hakkilassa, Tikkurilantie 8:ssa, Neste Oil Kirri -liikenneasema, Kirrintie 2:ssa Jyväskylän Palokassa ja Joensuussa Sortavalankatu 2:ssa sijaitseva Neste-liikenneasema.

Arktista dieseliä on ollut myynnissä tänä talvena joulukuusta lähtien Neste Oilin Tornion, Kemi Lapintuulen ja Rovaniemi Reissumiehen liikenneasemilla sekä Rukan automaattiasemalla Kuusamossa.

Arktisen dieselin (-40/-44) alin varastointilämpötila on -40 astetta, ja hyvin huollettu dieselauto toimii -44 asteen lämpötilaan saakka. Normaalin talvidieselin (-29/-34) alin varastointilämpötila on -29 astetta, ja hyvin huollettu dieselauto toimii yleensä -34 asteen lämpötilaan saakka.

Erittäin kylmissä olosuhteissa dieselajoneuvo kannattaa myös esilämmittää tai pitää lämpimässä tallissa ennen moottorin käynnistämistä, Neste Oil neuvoo.

Arktista dieselpolttoainetta voi tarvittaessa lisätä muihin dieselpolttoainelaatuihin missä tahansa seossuhteessa parantamaan niiden kylmäkäyttöominaisuuksia.