Peugeot 208 GTi ja 208 XY pöristelevät esiin

Peugeotin uusi 208-mallisarja laajenee pian sporttisella 208 GTi:llä ja hienostuneemmalla 208 XY:llä. Peugeot 208 GTi tulee keväällä, mutta XY:n maahantuonnista ei ole vielä päätöstä.

208 GTi pitää yllä 1980-luvulla rallimenestystä niittäneen 205 GTi:n mainetta. Raideväli on edessä sentin ja takana kaksi senttiä leveämpi kuin perus-208:ssa.

17-tuumaiset pyörät, lokasuojien levitykset, helmaspoilerit ja kaksoispakoputket kielivät menohaluista. Edessä apurunkoa ja takana jousituksen kehikkoa on vahvistettu.

Peugeot kertoo, että GTi:n ohjaukseen on lisätty tuntoa ja tarkkuutta. Nahkapäällysteisessä ohjauspyörässä on punainen merkki, joka osoittaa, milloin etupyörät ovat suorassa. Ohjaamo on sporttihengessä yhdistelmä punaista, mustaa ja himmeää kromia.

1,6-litrainen bensaturbo hönkii 200 hevosvoiman tehot ja 275 newtonmetrin vääntöhuipun. Nollasta sataan auto ehtii alle seitsemässä sekunnissa.

Peugeot 208 XY on ulkoisesti yhtäläinen GTi:n kanssa, mutta vanteiden muotoilu on erilainen. Varustelu on runsas ja sisustuksessa on käytetty korkealaatuisia materiaaleja, Peugeot kertoo.

XY:ssä on neljä 1,6-litraista moottorivaihtoehtoa, joista kaksi käyttää bensiiniä ja kaksi dieseliä.

GTi ja XY esitellään Pariisin autonäyttelyssä syys-lokakuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.