Pian myyntiin tuleva Kia Optima sai hinnat

Uuden polven Kia Optima näyttää kovasti edeltäjältään, mutta se on kasvanut hivenen joka suuntaan. Pituus on venynyt sentillä lähes 4,89 metriin. Korkeutta on tullut saman verran ja leveyttä 2,5 senttiä.

Eteläkorealainen autonvalmistaja lupaa aiempaa tilavamman ja mukavamman matkustamon sekä suuremman tavaratilan.

Coupémainen sedan saa syksyllä rinnalleen farmarin sekä pistokehybridiversion ja 245 hevosvoimaa kehittävän Optima GT:n, jossa voimanlähteenä on kaksilitrainen bensaturbo.

Perusmoottorit ovat 1,7-litrainen 141 hevosvoiman turbodiesel ja kaksilitrainen vapaasti hengittävä bensakone, josta otetaan 163 heppaa.

Dieselin jatkeeksi saa myös seitsenportaisen kaksoiskytkinautomaatin.

Heti vuoden alussa lanseerattavan uuden Optiman saa huokeimmillaan 29 646 eurolla. Runsaanlaiseen vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa navigointijärjestelmä, peruutuskamera, lämmitettävä ohjauspyörä, automaatti-ilmastointi, pysäköintitutkat edessä ja takana sekä vakionopeudensäädin.

Tarjolle tulee myös useita turvallisuutta parantavia avustimia, kuten mukautuva vakionopeudensäädin, automaattinen hätäjarrutustoiminto, kaistavahti, kaukovaloavustin ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä.

Autoon saa myös sähkösäätöisen jousituksen.