Rinta-Joupille Chevrolet myyntiin Kuopiossa

Chevy on palannut Pohjois-Savoon, sillä J. Rinta-Jouppi on aloittanut Kuopiossa Chevroletin jälleenmyyjänä. Entuudestaan autoliike myy saman maahantuojan tuomia Opelia ja Saabia, joiden edustuksen se sai viime syksynä.

- Ensimmäiset Chevrolet Cruzet on jo myyty. Kaksi autoa on jo lähtökunnossa, myhäilee paikallisjohtaja Juha Mikkonen.

Perinteikäs amerikkalaismerkki on ollut viime vuodet Suomessa hyvin pieni tekijä, sillä sen markkinaosuus on ollut alle prosentin. Mikkonen ja maahantuoja General Motors Finlandin Chevrolet-myyntipäällikkö Jari Kaapeli uskovat kuitenkin uudistuvan malliston nostavan Chevyn lähivuosina huomattavasti suuremmaksi.

- Haemme maltillista mutta määrätietoista kasvua. Tänä vuonna tavoittelemme reilun prosentin markkinaosuutta ja kolmen vuoden kuluessa 2,5-3 prosentin siivua, Kaapeli kertoo.

Lähivuodet mallistoon on luvassa kaksi kolme uutta mallia vuosittain. Juuri Suomeen tullut pienten perheautojen kokoluokkaan sijoittuva Cruze on jo ylittänyt maahantuojan odotukset, ja toukokuun lopulla on tulossa seuraava uutuus, pikkuauto Spark. Vuodenvaihteeseen odotetaan tila-auto Orlandoa.

Chevrolet valmistaa autoja ympäri maailman. Esimerkiksi Suomeen tuotava Cruze tulee Etelä-Koreasta.

- Chevrolet on hyvin tervetullut. Opelilla olemme päässeet jo hyvään vauhtiin. Sillä mennään ehkä jo ihan kärkikahinoissa. Ostotoiminta ja vaihtoautot ovat edelleen ydintoimintaamme. Uusien autojen kaupan kautta saamme myös hyviä vaihtoautoja, Mikkonen huomauttaa.

Autoliikkeen tontilla Volttikadulla on alkanut pari viikkoa sitten huolto-, varaosamyynti- ja korjaamotilojen rakentaminen. Investoinnit tuovat lisätilaa 1 300 neliötä ensi syksyksi. Samalla työntekijämäärä kasvaa nykyisestä kymmenestä yli 20:een.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.