Rissalan lennonjohtotornin nuppiosa puretaan - ei vaikuta liikenteeseen

Kuopion lentoaseman käyttämättömänä olleen lennonjohtotornin nuppiosa puretaan Siilinjärven Rissalassa. Lennonjohtajat työskentelevät nyt uudemmassa lennonjohtotornissa, joka on rakennettu vuonna 2008. Uusi torni toimii lentoasemalla normaalisti.

Alkuviikosta alkaneet purkutyöt kestävät noin kuukauden. Työmaa ei vaikuta lentoliikenteeseen eikä matkustajien kulkuun lentoaseman tiloissa.

Vanha lennonjohtotorni tehtiin 1970-luvulla. Tornin nuppi on todettu tarkastuksissa huonokuntoiseksi. Purkutöiden jälkeen nupin tilalle asennetaan tavallinen kattorakenne.

Kuopion lentoaseman kansainvälinen liikenne kasvoi liki 11 prosenttia viime kesäkuussa toissa kesäkuuhun verrattuna Rissalassa. Matkustajia oli liki 1 800.

Kesäkuussa matkustajamäärissä oli kasvua viime vuoden kesäkuuhun verrattuna 2,1 prosenttia, sillä suurempi kotimaanliikenne kasvoi kesäkuussa vain 1,2 prosenttia. Kotimaan matkustajia oli liki 15 900.

Kuopion lentoaseman päällikkö Raija Niskanen kertoi torstaina, että loppuvuodeksi kentälle ei odoteta uusia lentoyhtiöitä eikä Finnairin lisävuoroja.

Lentoaseman matkustajat lisääntyivät ensimmäisenä puolena vuotena 0,4 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Matkustajia oli yli 120 000. Kotimaanliikenne kasvoi 1,5 prosenttia, kansainvälinen liikenne laski yli 7 prosenttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Liikenne

Oletko nähnyt tämän miehen joulukuusi ja heinäpaali Ladansa katolla? Tässä selitys omituiselle lastille

Sähköauto tuli – kuukausikulut "tankkaamisesta" putosivat kolmannekseen

Volvo V60 Cross Country – tutulla tavalla korotettu

"Kai se on jonkun sortin kipinä, intoa on kuin ilmapallossa" – kuopiolaismieheen iski taas jokakeväinen autokuume

Kun vapaapäivänä ei parturiin saanutkaan aikaa, mies osti auton: "Kerran lähdin lounaan päälle katsomassa autoja ja ostin Audin"

Audi Q3 venähti isommaksi ja sai hammasraudat

Ai niin, tämähän olikin se UUSI Qashqai – kuin toinen auto!

Lumimyräkkä ei siirrä sunnuntaista hiekanpoistoa – "Joudumme rehkimään enemmän, kun luonto ei nyt auta asiassa"

Kesällä Puijolle pääsee bussilla tunnin välein

Kuljetatko tavaraa auton sisällä? Älä! Maila, maljakko tai kattila voi tappaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.