Rolls-Royce paljasti jo luksuskatumaasturin nimen - nimellä hurja historia

Pian paljastettava uusi brittiläinen luksusauto saa nimensä historian suurimman timantin mukaan. Rolls-Royce Cullinan lupaa äärimmäistä luksusta vaivattomasti ja kaikkialle – Effortless, Everywhere.

Uutta korkeakorista Rolls-Roycea on testattu niin Afrikan ja Lähi-idän autiomaissa kuin Napapiirin jääkylmällä lumella. Myös Skotlannin Ylämaat ja Pohjois-Amerikan kanjonit autolla on koluttu.

Rolls-Roycen toimitusjohtaja Torsten Müller-Ötvos paljastaa, että Cullinan-nimeä on piiloteltu visusti siitä lähtien, kun projektista kerrottiin. Hänen mukaansa uusi automalli sijoittuu täydellisyydessään kaikkien muiden yläpuolelle, kuten Cullinan-timanttikin.

Timantti löydettiin Etelä-Afrikan Magaliesbergin vuoristossa olleesta kaivoksesta vuonna 1905. 3 106 karaatin koko teki siitä suurimman timantin, mitä koskaan on löydetty. Yksi karaatti on 200 milligrammaa.

Timantti lohkaistiin ja kiillotettiin yhdeksäksi kiveksi, joista kaksi suurinta päätyivät Brittiläisen imperiumin kruunuun ja valtikkaan.

Transvaalin eli silloisen Etelä-Afrikan tasavallan hallitus osti Cullinan-timantin 150 000 punnalla, joka oli siihen aikaan valtava summa. Hallitus halusi antaa sen lahjaksi kuningas Edward VII:lle tämän 66. syntymäpäivänä.

Timantin lähettämiseksi höyrylaivalle laitettiin mukaan etsiviä Lontoosta, ja aarre sijoitettiin seremoniaalisesti laivan kapteenin kassakaappiin. Tai siltä se näytti.

Jotta tarina olisi täydellinen, todellisuudessa laivalle sijoitettiin timantin kopio, ja oikea Cullinan lähetettiin kirjattuna postilähetyksenä kuninkaalle.

Rolls-Royce kuuluu nykyään saksalaiseen BMW-konserniin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.