Škoda Octavia saa Superbin kasvot

Sukulaisuudesta ei ole epäilystäkään. koda Octavia saa kasvojenkohotuksessa ilmeen, joka on tullut jo tutuksi täysin uudistuneesta isoveljestä, Superbista, joka ehti Suomessa kauppoihin syyskuussa. Kauneusleikattu Octavia esiteltiin juuri Pariisin autonäyttelyssä.

Rohkeampien ajovalojen lisäksi myös jäähdyttimen säleikkö ja etupuskuri on uusittu. Kevyttä viilausta on tehty peräpäähänkin, samoin sisustukseen ja turvavarusteluun.

Aivan uutena on tulossa - pienikulutuksista ja -päästöistä trendiä noudattaen - 1,4-litrainen ja 120-hevosvoimainen TSI eli turboahdettu bensiinimoottori. Sen ja 1,8-litraisen turbon voi halutessaan yhdistää seitsenpykäläiseen suorakytkentäautomaattivaihteistoon.

1,4-litraisessa moottorissa yhdistetty kulutus on alimmillaan 6,6 litraa sadalla kilometrillä ja hiilidioksidipäästöt 154 grammaa kilometrillä.

Uudistuksen myötä koko Octavian moottorivalikoimassa on pelkästään turboahdettuja vaihtoehtoja. Diesel-Octaviathan suomalaiset ovat ottaneet erityisen hyvin vastaan. Maahantuojan mukaan Octavia on Suomen suosituin dieselhenkilöauto.

Uuden Octavian hinnat alkavat 19 990 eurosta, mikä on 1.4 TSI Classic-mallin hinta.

Ensimmäiset autot saadaan Suomeen vuodenvaihteessa.