Škoda hätyyttelee jo Toyotaa

koda kasvatti toukokuussa markkinaosuutensa Suomen henkilöautokaupasta jo 11,2 prosenttiin. Edelle jäivät vain Volkswagen 14,3 prosentin osuudellaan ja Toyota 12,4 prosentin siivullaan. Tammi-toukokuun myynnistä Volkkari on saanut samaiset 14,3 prosenttia, Toyota 12,0 ja koda 9,2 prosenttia. Vielä viime vuoden tammi-toukokuussa kodan markkinaosuus oli vain 7,0 prosenttia, Toyotan taas 14,6 prosenttia.

Toukokuun ensirekisteröinneissä koda nousi jo lähelle Toyotaa, sillä kodia pantiin kilpiin 1 183 kappaletta eli vain 125 vähemmän kuin Toyotia. Ero on pieni, kun ottaa huomioon, että Toyotan mallisto on huomattavasti suurempi.

Alkuvuoden mallitilastossa Volkswagen Golf on ykkösenä 3 089 auton myynnillään. koda Octavia oli toukokuun ykkönen, ja se nousikin aivan Golfin kantaan 3 052 yhteisluvullaan. Toyota Avensis oli tammi-toukokuun kolmas 1 907 ensirekisteröinnillään.

Toukokuun kova nousija oli koda Superb, joka oli kuudenneksi myydyin automalli. Kia Ceed oli toukokuussa markkinakolmonen ja Nissan Qashqai nelonen.

Alkuvuoden menestyjiä ovat kodan ohella Nissan ja Opel. Honda, Fiat ja Mitsubishi ovat suosiossa selvässä laskussa.

Autokauppa vilkastui Suomessa tuntuvasti toukokuussa. Henkilöautoja ensirekisteröitiin 10 701 kappaletta, mikä on peräti 47,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tammi-toukokuun lukema on 50 202 henkilöautoa, mikä tuottaa 13,6 prosenttia plussaa.

Autoala on nostanut koko vuoden myyntiennusteen 108 000 henkilöautoon.

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan myös käytettyjen autojen kaupassa vire jatkui hyvänä.

Toukokuussa pakettiautokauppakin virkosi vihdoin kunnolla. 1 080 ensirekisteröintiä yhden kuukauden aikana oli 94,6 prosenttia enemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Koko vuosi on vielä 8,5 prosenttia miinuksella.

Luvut perustuvat Tilastokeskuksen ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tietoihin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Myös käytetyt autot menevät nyt kaupaksi