Skoda Citigo yllättäen jo nyt julki

Tsekkimerkki teki ovelasti ja panttasi uuden miniautonsa julkistuksen Frankfurtin autonäyttelyn yli. Skoda Citigo on kodan seitsemäs mallisarja, joka tulee kotimaassaan myyntiin jo tämän vuoden lopulla ja Suomessa vuotta myöhemmin.

Citigo on muunnelma Slovakiassa valmistettavasta Volkswagen Upista, joka sai äskettäin Frankfurtin messuilla suuren huomion.

Nyt Citigo paljastettiin kolmiovisena, mutta viisiovinen versio tästä nelipaikkaisesta autosta tulee jo ensi vuonna.

Pienimpään niin sanottuun A-segmenttiin sijoittuva auto on vain 3,56 metriä pitkä, 1,65 leveä ja 1,48 metriä korkea. Tavaratila vetää 251 litraa - takapenkit kaadettuina 951 litraa.

VW Upin tapaan myös Citigo'hon saa City Safe Drive -jarrutusavustimen, joka aktivoituu alle kolmenkympin nopeudessa. Lasersädetunnistin huomaa mahdollisen törmäysvaaran, jarruttaa autoa, ja siten jopa estää mahdollisen törmäyksen.

Aluksi moottoreina ovat tarjolla kaksi uutta kolmisylinteristä yhden litran bensapannua, joista saadaan tehoja 60 ja 75 hevosvoimaa.

Vastaavasti bensiiniä palaa 4,2 ja 4,3 litraa sadalla kilometrillä. Siten ne pääsevät alle maagisen sadan gramman hiilidioksidipäästöissä: 97 ja 99 grammaa kilometriä kohden.