Subaru WRX STI ennätysvauhdissa

Rallilegenda Tommi Mäkisen vauhti ei näytä hyytyvän, mikäli jotain voi päätellä testistä tulevalla Subaru WRX STI:llä. Nürburgringin pitkällä ja vaativalla Nordschleifen moottoriradalla Saksassa syntyi uusi neliovisten tuotantoautojen kierrosennätys 7 minuuttia 55 sekuntia.

Se on peräti neljä sekuntia kovempi kellotus kuin 2004 ajettu entinen ennätys. Autotehtaiden suosituksi testikeskukseksi viime vuosina muuttunut moottorirata sisältää hurjia korkeuseroja, 160 mutkaa, ja sillä on pituutta 20,8 kilometriä.

Viesti Subarun kehitysosastolle oli kristallin kirkas: suunnitelkaa ja rakentakaa kaikkien aikojen nopein STI. Tulos on siis nähtävissä - syksyllä myös Suomessa.

- Uusi neliovinen Subaru WRX STI on todella hauska auto ajaa. Auto oli ääriolosuhteissa ajettavuudeltaan täsmällinen ja radan tiukemmissa kaarteissa ajokäytökseltään tasapainoinen ja yllätyksetön. Pystyin helposti ennustamaan auton ajokäytöksen, ja se on juuri sitä, mitä Subaru kuljettajalleen tarjoaa: täydellistä luottamusta, Mäkinen kehuskeli autonvalmistajan mukaan ennätysajonsa jälkeen.

Tarkemmat yksityiskohdat ja hintatiedot autosta kerrotaan kesän kuluessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.