Suomalainen TactoTek vie osaamistaan luksusautojen puupintoihin

Oululaista korkean teknologian osaamista pääsee luksusautojen jalopuuosiin. Rakenteellisen elektroniikan suunnittelija ja valmistaja TactoTek ja saksalainen, luksusautojen somisteosia puusta, alumiinista ja korkealuokkaisista muoveista valmistava Quin ovat kehittäneet auton sisätiloihin jalopuulistan, johon on integroitu elektroniikkaa.

Yhdestä saumattomasta osasta koostuvassa rakenteessa on kapasitiivisia kosketuskytkimiä ja valaistua pintaa.

TactoTekin mukaan elektronisten toimintojen integroiminen laadukkaisiin materiaaleihin, kuten jalopuuhun, vastaa autoteollisuuden muotoilun trendeihin, joissa optimoidaan tilan käyttöä ja vähennetään massaa.

Somistelistoja valmistavalla Quinilla on asiakkaina luksusautomerkkejä ympäri maailman.

– Yhdistämällä tyylikkääseen materiaaliin kosketuksella toimivia säätimiä auton matkustajille voi tarjota samankaltaisen käyttökokemuksen, mihin he ovat tottuneet esimerkiksi älypuhelimissa, kertoo TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela yhtiön tiedotteessa.

– Yhdistämällä monimutkaisen elektroniikan näyttävään, ohueen ja kevyeen osaan tuomme myös tehokkuutta auton kokoonpanoon. Lisäksi voimme tarjota samaa muotoilua ja toiminnallisuutta sekä muovi- että puupintaisina versioina, joten ratkaisu soveltuu hyvin eri varustelutasojen autoihin, kertoo Quin Automotiven esikehitysosaston johtaja Klaus Bieniek.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.