Tällainen on iso Volkswagen Tiguan Allspace

Pitkän akselivälin katumaasturin saa viisi- tai seitsenpaikkaisena. Pohjois- ja Etelä-Amerikassa lyhyemmän akselivälin Tiguania ei tarjota lainkaan, ja siksi auto on siellä ytimekkäästi Volkswagen Tiguan.

Euroopassa suurta kokoa korostetaan nimellä Tiguan Allspace.

Auto on runsaat 4,70 metriä pitkä, joten se on 21,5 senttiä pidempi kuin "lyhyt" Tiguan. Akseliväliä on venytetty 11 senttiä 2,79 metrin lukemiin.

Siten takana matkustavilla on kuusi senttiä suurempi polvitila, ja tavaratila on kasvanut 115 litralla hulppeaksi 730 litran ruumaksi.

Auton sivuprofiili sekä konepellin ja keulamaskin muotoilu poikkeavat pikkuveljestä, ja ne ovat samaa tyyliä vain Amerikassa lanseerattavan vielä isomman Volkswagen Atlaksen kanssa.

Euroopassa moottorivalikoimaan kuuluu kolme bensiini- ja kolme dieselmoottoria, kaikki turboahdettuja. Bensapadoista otetaan tehoa 150, 180 ja 220 hevosvoimaa, dieseleistä 150, 190 ja 240 heppaa.

Kesyimmät moottorit saa myös etuvetoisina ja käsivaihteisina, kaikissa muissa versioissa on neliveto ja kaksoiskytkinautomaatti.

Euroopassa auto ensiesitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa, ja lanseerauksen vuoro on toisella vuosipuoliskolla. Maailman ensi-ilta on nyt Detroitissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.