Tällainen on maailman kallein katumaasturi Rolls-Royce Cullinan

Maailman rikkaimmatkin ihmisetkin haluavat päästä välillä pois kaupungista, eikä luksus ole välttämättä enää urbaania. Siihen tarkoitukseen on tehty Rolls-Royce Cullinan, joka on Automotive News Europen arvion mukaan maailman kallein katumaasturi.

Ensi vuodenvaihteessa myyntiin tulevan Cullinanin lähtöhinnaksi arvellaan noin 250 000 Englannin puntaa eli noin 285 000 euroa. Se on lähes kaksi kertaa enemmän, mitä Bentley Bentaygasta pitää maksaa.

BMW-konserniin kuuluva brittiläinen luksusautovalmistaja kehuu, että Cullinan on kaikkein käytännöllisin ja monikäyttöisin sekä parhaiten perheiden tarpeisiin soveltuva Rolls-Royce.

Auton saa joko neli- tai viisipaikkaisena. Viisipaikkaisessa mallissa on ensimmäistä kertaa merkin historiassa alas taittuvat takaistuimet, joten tavaratilaa saa jatkettua matkustamon puolelle.

Ruuman vetoisuus ilman laajennusta on 560 tai 600 litraa riippuen siitä, onko välipohja käytössä. Enimmillään Cullinanin kyytiin saa pakattua 1 930 litraa tavaraa.

Cullinan on 5,34 metriä pitkä, ja sen akselivälikin on lähes 3,30 metriä. Auton painaa tyhjänä 2 660 kiloa, vaikka sen kori on kokonaan alumiinia.

Nelivetoista, nelipyöräohjauksella varustettua autoa liikuttaa bensiinikäyttöinen 6,75-litrainen, 12-sylinterinen tuplaturbomoottori, joka tuottaa 571 hevosvoimaa tehoa ja 850 newtonmetrin vääntömomentin.

Maailman suurimman timantin mukaan nimetyn auton polttoaineenkulutukseksi ilmoitetaan 15 litraa sadalla kilometrillä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.