Tällainen tilaihme on uusi Citroën Berlingo

Kolmannen sukupolven Citroën Berlingon tila-autoversion saa viisi- tai seitsenpaikkaisena ja 4,40 metriä pitkänä M-versiona tai XL-koossa 4,75-metrisenä.

Viisipaikkaisten mallien tavaratilat ovat runsaat, sillä XL-mallissa ruuma vetää 1 050 litraa ja M-koossa 775 litraa.

Istuimet saa taitettua tasaiseksi alustaksi niin, että jos etumatkustajankin istuin kipataan, kuljetuspituus on M-koossa 2,70 metriä ja XL:ssä 3,05 metriä.

Toisen ja kolmannen rivin istuimet saa myös irrotettua kokonaan, ja pidemmässä mallissa kolmannen rivin istuimia saa liikuteltua pituussuunnassa.

Autossa on runsaasti säilytystilaa myös pienemmille esineille. 28 lokeron vetoisuus on jopa 186 litraa.

Uudella Berlingolla on selvästi Citroënin uudet geenit, sillä sukunäkö C3:n ja C3 Aircrossin kanssa on ilmeinen. Auton tuulilasia on siirretty eteenpäin, ja etuylitys etupyörien edessä on aiempaa lyhyempi.

Saataville tulee 19 erilaista kuljettajaa avustavaa järjestelmää. Listalla ovat muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin, aktiivinen kaistavahti ja pitoa huonoissa olosuhteissa parantava Grip Control -järjestelmä.

Moottorivalikoimaan tulee viisi eritehoista voimanlähdettä. 1,2-litraisen kolmisylinterisen bensaturbon saa 110- tai 130-hevosvoimaisena ja 1,5-litraisen nelisylinterisen turbodieselin 75-, 100- tai 130-hevosvoimaisena. Tehokkaimpiin moottoreihin saa uuden kahdeksanportaisen automaattivaihteiston.

Ranskalaismerkin malleista vain C3:a on myyty enemmän kuin Berlingoa. Berlingon tila-autoversioita on myyty vuodesta 1996 lähtien 1,7 miljoonaa, ja jos pakettiautot lasketaan mukaan, määrä nousee 3,3 miljoonaan.

Espanjassa valmistettava Berlingo esitellään Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa. Myyntiin se tulee toisella vuosipuoliskolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.