Tältä näyttää uusi Seat Toledo

Edellisestä, vuonna 2004 esitellystä mallisukupolvesta poiketen uusi Seat Toledo on viisiovinen hatchback, vaikka tämäkin näyttää nelioviselta sedanilta.

Takaluukku on samaa tyyliä kuin Skoda Octaviassa, ja todennäköisesti pian esiteltävässä uudessa Skoda Rapidissa on paljon yhtäläisyyksiä uuden Toledon kanssa – ovathan molemmat Volkswagen-konsernin merkkejä.

Reilun, 550 litran tavaratilan lisäksi espanjalaismerkki lupaa runsaat jalkatilat kaikille matkustajille. Akseliväli on 2,60 metriä eli peräti kahdeksan senttiä enemmän kuin edellisessä Toledossa.

Auton pituus on 4,48 metriä, mikä sekin on neljä senttiä enemmän kuin aiemmassa sukupolvessa. Skoda Rapid on samanpituinen kuin Toledo.

Moottorit ovat Volkswagenin uusinta tuotantoa. 1,2- ja 1,4-litraisista TSI-bensaturboista saadaan 75–122 hevosvoimaa ja 1,6-litraisesta yhteispaineruiskutuksella toimivasta TDI-turbodieselistä 105 pollea.

Ensi vuonna dieselpuolelle tulee tarjolle myös 90-hevosvoimainen vaihtoehto.

Seitsenportaista kaksoiskytkinautomaattivaihteistoa tarjotaan tehokkaimpaan bensakoneeseen.

Auto tulee ensimmäiseksi tarjolle sen kotikulmilla Espanjassa ja Portugalissa marraskuun puolivälissä. Muut markkinat seuraavat perässä. Suomen vuoro on ensi keväänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.